YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversiteli kurbanlıklar

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Uygulama Birimi'nde yetiştirilen merinos ve kıvırcık koyunları kurban bayramı öncesi satışa çıktı.

Üniversiteli kurbanlıklar

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Uygulama Birimi'nde yetiştirilen merinos ve kıvırcık koyunları kurban bayramı öncesi satışa çıktı.

Kurban bayramına bir hafta kala kurbanlıklar çadırlarda yerlerini almayı başlarken, alıcılar için bir diğer seçenek üniversiteli kurbanlıklar oldu.

Bilimsel olarak yetiştirdikleri kurbanlıkların elit olduklarını söyleyen UÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor Önder Canbolat, fakültede yetiştirilen hayvanların et oranının daha yüksek olduğunu söyledi.

Piyasada satılan hayvanları kaba yemler ile beslediklerini ifade eden Önder Canbolat, şöyle konuştu: "Dolayısıyla kiloları ağır et oranı düşük oluyor. Burada hayvanları veteriner ve ziraat mühendislerinin kontrolünde özel olarak besleyip yetiştiriyoruz. Hayvanlara, üretimini kendimizin yaptığı yemleri tekrar kontrol ederek veriyoruz. Tüketicilerin buradan aldıkları kurbanlıklardan daha sağlıklı ve daha hijyenik et elde etme imkanına sahipler. Kurbanlık olarak satışa sundukları bu yıl kiloları 40 ile 50 kilo arasında değişen 120 küçükbaş hayvanı 550 ile 700 lira arasında satışa sunuyoruz.

"GARANTİLİ KURBAN

Piyasadaki kurbanlıkların kurban bayramına yaklaştıkça fiyatlarının düştüğünü belirten Önder Canbolat, kendi yetiştirdikleri hayvanların ise fiyatlarında oynama olmadığını söyledi. Kurbanlıkları ziraat fakültesinden alan vatandaşların bayrama kadar burada muhafaza edebileceklerini belirten Önder Canbolat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımız aldıkları kurbanları burada bırakabilir. Biz, bayrama kadar onların yine bakımını üstlenebiliriz. Almaya geldiklerinde hayvana birşey olursa yerine başka hayvan verme garantimiz var. Kesim için ise bayramın birinci ve ikinci günü burada kesim yapılacaktır. Ama bu bedel kurban satış fiyatına dahil değildir."

Üniversiteli kurbanlıklarÜniversiteli kurbanlıklar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler