YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışlar, Bursa’Daki Barajları Doldurdu

BURSA, Kuraklık yüzünden barajlardaki su seviyesi yüzde 25’lere kadar düşen Bursa’nın yüzü son bir aydaki yağmur ve kar yağışlarıyla

Yağışlar, Bursa’Daki Barajları Doldurdu

BURSA, Kuraklık yüzünden barajlardaki su seviyesi yüzde 25’lere kadar düşen Bursa’nın yüzü son bir aydaki yağmur ve kar yağışlarıyla güldü. Bereketli geçen sonbaharın ardından başlayan kar yağışı sayesinde, kentin su ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 73’e, Nilüfer Barajı’nda ise yüzde 70’e ulaştı.
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerine göre, bugünden itibaren bir damla yağmur yağmasa bile Bursa Haziran ayı sonuna kadar susuz kalmayacak. Ancak kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi sayesinde barajlardaki doluluk oranının yüzde 80’lere çıkması bekleniyor. Baraj teknolojisi bakımından göletteki doluluk oranı yüzde 80’lerde tutuluyor. Biriken fazla su ise dereye bırakılıyor.
Kuraklık yaşanan geçen yılın bu aylarında Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 36, Nilüfer Barajı’nda ise yüzde 55 civarındaydı.

Yağışlar, Bursa’Daki Barajları Doldurdu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler