YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 Ağustos Zafer Bayramı

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Lapseki, Eceabat, Gelibolu ve Biga ilçelerinde törenler yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Lapseki, Eceabat, Gelibolu ve Biga ilçelerinde törenler yapıldı. Eceabat'taki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Jandarma Üsteğmen Emrah Dinar, "Bizlerin bugünlere gelmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman Mehmetçiğimize ve aziz milletimize en derin şükranlarımızı sunarım" dedi. Törene, Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Fatih Yıldırmaz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. - Biga Biga'da, Atatürk Anıtı'na Kaymakam Fatih Genel, Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Astsubay Başçavuş Tarık Özel ve Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından çelenkler bırakıldı. İlçe Jandarma Komutanlığından Kıdemli Astsubay Başçavuş Ali İhsan Güngör, şöyle konuştu: "Ya istiklal ya ölüm parolası ile başlayan muharebede elde edilen büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi özgürlük ve hassasiyetimizi yok etmek isteyenlerin karşısında kazanılmış destandır. Bu destanı muhteşem kılan unsur ise harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Bu zafer ile Türk ulusu son neferine kadar yok edilemedikçe istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeri ile değil milleti ile topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır." Tören, resmigeçitle sona erdi. - Lapseki Lapseki'deki kutlamalar, Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Garnizon Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı söyledi. Törenin ardından Tavlı ve diğer protokol üyeleri, Öğretmenevi bahçesinde tebrikleri kabul etti. - Gelibolu Gelibolu'daki ilk tören, 2'nci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlendi. Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Atatürk Anıtı'na çelenkler bıraktı. Daha sonra Nazlı, makamında tebrikleri kabul etti. İlçedeki ikinci tören, 26 Kasım Caddesi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Binbaşı Veysel Özmen, 30 Ağustos'un ülkenin kaderinin değiştiği gün olduğunu belirterek, "Bugün, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahraman ordumuzun halkımızla birlikte vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı Büyük Zafer’in yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz” dedi. Daha sonra 18'inci Mekanize Piyade Tugayı'nın sancak geçiş töreni yapıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler