YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anzak Torunları Iki Gün Çanakkale'de

Ersan KÜÇÜKKURU- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması'nın 100'üncü yıldönümü törenlerinin yapılacağı 24-25 Nisan tarihinden önce 2

Anzak Torunları Iki Gün Çanakkale'de

Ersan KÜÇÜKKURU- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması'nın 100'üncü yıldönümü törenlerinin yapılacağı 24-25 Nisan tarihinden önce 2 bin 700 Anzak torunu, gemi turu kapsamında Çanakkale'ye ulaştı. Sabah 07.00'de Kepez Beldesi'ndeki Çanakkale Limanı'na yanaşan Panama bandıralı 293 metre boyundaki 'MSC Orchestra' adlı kruvaziyer gemisinden inen Avustralya ve Yeni Zelandalı yolcular, mehter takımı gösterisiyle karşılandı. 'Çanakkale Türküsü' başta olmak üzere çalınan değişik marşlarla karaya ayak basan Anzak torunları, mehter takımına alkışlarla eşlik etti. Anzaklar, hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi. Kırmızı halı serilen kortej yolundan ilerleyen Anzaklar, 'Welcome to brother's country' yazılı kapıdan geçti. Bu sırada ziyaretçilere ikinci karşılamayı, ilkokul öğrencileri yaptı. Ellerinde Türk, Avustralya ve Yeni Zelanda bayrakları sallayan öğrenciler, Anzak torunlarına, "hoş geldiniz" dedi. Çok sayıda turistin öğrencilere yanlarında getirdikleri hediyelerden verdiği görüldü.
TARİHİ MEKANLARI GEZECEKLER
Yeni Zelanda'dan kızı Alana ile tura katılan Rachel Fitzgerald, yanında getirdiği savaşta ölen büyükbabası John Agufy'ın fotoğrafını göstererek kendisinin mezarını ziyaret etmek için burada olduğunu söyledi. Alana Fitzgerald de Çanakkale'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Anzak torunları daha sonra kendilerini bekleyen 50'den fazla otobüse binerek Gelibolu Yarımadası başta olmak üzere şehir merkezi, Truva Antik Kenti ve Assos gibi tarihi mekanları gezmek için limandan ayrıldı.
MEHTER MEMNUN ETTİ
36 günlük gemi turunu düzenleyen Gallipoli Cruise Acentesinin sahibi Shane Hodges, yolcuların Çanakkale'ye geldikleri için sevinçli olduğunu belirterek, "Bu güzel organizasyon için herkese teşekkürler. Özellikle mehter ekibi olmak üzere kırmızı halı ve uçurulan balonlar yolcularımızı çok memnun etti" dedi. Turun Türkiye ayağını organize eden Travelshop Turkey Ceo'su Murtaza Kalender, 26 Mart'ta Avustralya'dan yola çıkan geminin Srilanka ve Mısır'ın ardından Türkiye'ye gelen en büyük kruvaziyer gemilerinden biri olduğunu dile getirdi.
24 NİSAN'DA TEKRAR GELECEK
İki gün Çanakkale'de kalacak olan gemi, 19 Nisan'da İstanbul Karaköy Limanı ve 21 Nisan'da Kuşadası Limanı'nı ziyaret edecek. Panama bandıralı 293 metre boyundaki 'MSC Orchestra' adlı kruvaziyer gemisi, Şafak Ayini törenlerinin gerçekleştirileceği 25 Nisan'da tekrar Çanakkale'ye gelecek. Gelibolu Yarımadası'nda törenin gerçekleşeceği Anzak Koyu açıklarında bekleyecek. Çanakkale'ye 2015 yılı içindeki farklı tarihlerde kurvaziyer gemisi ile Anzak torunlarının ziyareti devam edecek.

Anzak Torunları Iki Gün Çanakkale'deAnzak Torunları Iki Gün Çanakkale'deAnzak Torunları Iki Gün Çanakkale'de

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler