YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arama Kurtarma Ekipleri Troia'da Bir Araya Geldi

Çanakkale ile kardeş kenti Almanya'nın Osnabrück kentinden arama kurtarma ekipleri, Troia'da düzenlenen çalışma programına katıldı.

Çanakkale ile kardeş kenti Almanya'nın Osnabrück kentinden arama kurtarma ekipleri, Troia'da düzenlenen çalışma programına katıldı. Çanakkale Belediyesinin ev sahipliğinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ile Almanya THW Arama Kurtarma Gençlik Birimince düzenlenen "ToolTruck Meet Troia" adlı proje kapsamında iki ülkenin arama kurtarma ekipleri Troia'da bir araya geldi. Osnabrück'ten 15, Çanakkale'den 9 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, çok sayıda faaliyet ve etkinlik gerçekleştirdi. Katılımcılar olası afetler durumunda uygulanacak ilk yardım eğitimi, teknik ip, halat ve sedyeyle yaralı taşıma, enkazda kurtarma, pusula ve Küresel Konumlama Sistemi (GPS) kullanımı gibi çok sayıda konuda eğitim aldı. Ekipler uygulamalı çalışma yapma imkanı da buldu. Başarı belgeleri verilen ekipler, Çanakale ile Troia ve Assos Antik Kentlerini de gezdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler