YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Basın Bayramı

 Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, bugün sansür uygulanan değil, basının desteklendiği bir kamu yönetimi anlayışının olduğunu bildirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, bugün sansür uygulanan değil, basının desteklendiği bir kamu yönetimi anlayışının olduğunu bildirdi. Dereli, Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, kimi zaman tehdit edilen, sıklıkla baskı gören, bazen özgürlükleri elinden alınan ve hatta tarihin kaydettiği pek çok örnekte olduğu gibi kimi dönemlerde öldürülen gazetecilerin, kamuoyu oluşmasını, kitlelerin aydınlanmasını, demokrasinin gelişmesini ve yerleşmesini, yanlışlıkların düzeltilmesini, eksiklerin giderilmesini sağlamaya çalıştığını ifade etti. Bu anlamda, gazetecilerin çok önemli bir kamu hizmetini gördüğüne işaret eden Dereli, şunları kaydetti: "Bugün sansür uygulanan değil, basının desteklendiği bir kamu yönetimi anlayışı var. Basılı gazeteler resmi ilanlarla, televizyonlar ve radyolar da kamu spotlarıyla destekleniyor. Dijital platformlardaki haber portallarının da benzeri bir kaynakla rahatlatılması için çalışmalar sürüyor. Devletimiz, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüklerinin sayısını artırarak, il müdürlüğü bulunmayan yerleri de yakındaki müdürlüğe bağlayarak medya kuruluşlarının ve çalışanlarının ayağına kadar hizmet götürüyor. Basın İlan Kurumu Şube Müdürlükleri de yaygınlaşıyor. Görev ve yetki alanımız olan Çanakkale ve Balıkesir'de son yıllarda yaşanan büyük gelişmede söz konusu desteklerin ve hizmetin yaygınlaşmasının katkısı değerlendirilmelidir. 200'e yakın medya kuruluşu, sayısı gittikçe artan basın kartlı gazeteci dostlarımız iftiharımızdır. Ben de bu duygu ve düşüncelerle medya mensubu meslektaşlarımın bayramlarını kutluyor, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler