YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bozcaadalılar "Kültür, Sanat Ve Bağ Bozumu Festivali"ne Hazırlanıyor

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Kültür, Sanat ve Bağ Bozumu Festivali"nin 5-7 Eylül'de yapılacağını söyledi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Kültür, Sanat ve Bağ Bozumu Festivali"nin 5-7 Eylül'de yapılacağını söyledi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaz sezonu sonu üzüm hasadının kutlandığını ve temsili bağ bozumları gerçekleştirildiğini hatırlattı. Festivalin üç gün süreceğini, konserler, sanat etkinlikleri ve adayı tanıtıcı çalışmalar yapılacağını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: "Yurt içi ve dışından gelecek çok sayıda vatandaşın yoğun ilgisi ile gerçekleştirilecek programlar dolu dolu geçecek. İnsanlar buraya sadece denize girmek ya da yemek yemek için gelmiyor. Burada çok önemli bağcılık ve şarapçılık faaliyetleri var. Burada 'Bozcaada kültürü' dediğimiz bir unsur var ve bu, yüzyıllardan beri süregelen Türklerle Rumların beraberce yaşadığı ve hep birlikte soluduğumuz bu mistik havayı barındırıyor. Etkinlikler kapsamında, bağcılık ve bunun önündeki sorunları göz önüne getirmek ve tartışmak amacıyla ilk kez panel organize ettik. Panele, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Ekinci, konuşmacı olarak katılacak. Bu panellere önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler