YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale Boğazı'ndan Doğalgaz Tankeri Geçti

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Boğazı, doğalgaz yüklü Cezayir bandıralı 'Larbi Ben Mhidi' adlı tankerin geçişi sırasında tek yönlü transit

Çanakkale Boğazı'ndan Doğalgaz Tankeri Geçti

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE Boğazı, doğalgaz yüklü Cezayir bandıralı 'Larbi Ben Mhidi' adlı tankerin geçişi sırasında tek yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.
Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yüklediği sıvılaştırılmış doğal gazı (LNG), Marmara Ereğlisi'ndeki BOTAŞ tesislerine götüren 282 metre uzunluğundaki ve 80 bin 654 groston ağırlığındaki Cezayir bandıralı 'Larbi Ben Mhidi' adlı doğalgaz tankeri, bugün saat 12.00'de, Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Ardından saat 14.10 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Doğalgaz tankerine boğazdan geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-10' isimli römorkörler refakat etti. Tankerin geçişi sırasında boğaz tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.
Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, tankerin Marmara Denizi'ne çıkmasının ardından boğaz trafiğinin normale döneceğini belirtti.

FOTOĞRAF

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler