YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale'de Altın Dolandırıcılığına 4 Tutuklama

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'deki 9 ayrı kuyumcudan sahte altınla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 2'si kadın 4 kişi, emniyetteki

Çanakkale'de Altın Dolandırıcılığına 4 Tutuklama

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'deki 9 ayrı kuyumcudan sahte altınla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 2'si kadın 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Çanakkale'deki 9 ayrı kuyumcudan dolandırıcılık yapıldığını öğrenen polis, işletmelerdeki güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. Zanlıların B.B., E.Ü., S.S. ve F.B. olduğu tespit edildi, yakalanması için çalışma başlatıldı. Zanlılar, geçen perşembe günü, kiralık otomobille Çan karayolu üzerindeki polis uygulama noktasında yakalanarak gözaltına alındı. Üzerlerinde yapılan aramalarda, 33 çift sahte altın küpe ile 19 bin 500 TL para ele geçirildi.
Zanlıların, dışını altınla kapladıkları küpelerin içine ise 3-4 gramlık bir madde koydukları, küpeyi tartan kuyumcunun dışı altın olan mücevherin ağırlığında da herhangi bir sorun olmaması üzerine şüphelenmediği ortaya çıktı. Sonradan durumu fark ederek küpeyi kıran kuyumcuların içindeki malzemeyi görünce dolandırıldıkların anladıkları öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2'si kadın 4 zanlı, dün sevk edildiği adliyede tutuklandı.

FOTOĞRAF

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler