YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale'de Girişimcilik Eğitimleri

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), İŞKUR ve KOSGEB tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" sürüyor.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), İŞKUR ve KOSGEB tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" sürüyor. Eğitimlerinin 11 ve 12’nci dönemlerinden mezun olanlara sertifikalarının ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonu’nda verildiği törene, ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel ve girişimcilik uzmanı eğitimci Barış Göker katıldı. ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, burada yaptığı konuşmada, Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Girişimcilik Eğitimlerini 2012’den bu yana düzenli olarak sürdürdüğünü ve yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi. 12’ncisi sona eren eğitimlerin her birine 100’ün üzerinde başvuru olduğunu belirten Aydoğan, “Nüfusa oranladığımızda Türkiye çapında bir rekor olan bu rakam Çanakkale’de girişimcilerin dinamizmini gösteriyor ve Ticaret Sanayi Odası yöneticileri olarak bizler için de gurur vesilesi oluyor” diye konuştu. Son eğitimle birlikte 350 girişimci adayını kent ekonomisine kazandırdıklarını anlatan Aydoğan, "Türkiye çapında en çok eğitim veren odalardan biri olduğumuz gibi Çanakkale’de en fazla eğitim yapan ve mezun veren kurumlar arasındayız. Odamızın girişimcilik eğitimlerinden mezun olan girişimci adayları arasında işyeri kurarak girişimciliğe adım atanların sayısı ise 30’a yaklaştı. Bu yüzde 8.5 gibi yüksek bir orandır. Dünyada bu oran yüzde 3.5-4 seviyesindedir. İşte Çanakkale’nin girişimci gücünün heyecanını yansıtan ve bizlere yine gurur veren bir başka konu da budur" dedi. Konuşmaların ardından eğitimde başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler