YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ezine'de Motosiklet Sürücülerine "kask" Uyarısı

Ezine  İlçe Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, motosiklet ve bisiklet satışı yapan işletmeleri ziyaret edip sürücüleri kask kullanmaları konusunda uyardı.

Ezine İlçe Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, motosiklet ve bisiklet satışı yapan işletmeleri ziyaret edip sürücüleri kask kullanmaları konusunda uyardı. Yaşar ve beraberindeki müdür yardımcısı Muammer Arslantaş, emniyetin eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında bazı ziyaretler yaptı. Üzerinde "kask kaza anında sizi korur" ibaresi bulunan uyarı broşürlerini ilçede motosiklet ve bisiklet kullanan sürücülere dağıtan heyet daha sonra işletmeleri ziyaret etti. Ziyaretlerde, işyeri sahiplerinden, motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet alan müşterilerini muhakkak kask almaları konusunda uyarı ve hatırlatmada bulunmaları ve uyarıcı broşürlerin kendilerine verilmesi istendi. İlçe Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobilde emniyet kemeri ne kadar önemliyse motosiklette de kask kullanımının aynı önemde olduğunu belirtti. Ezine ilçesinde son günlerde motosiklet kazalarında artış yaşandığına işaret eden Yaşar , şunları söyledi: “Biz halkımızı motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanırken mutlaka kask takmaları konusunda dağıttığımız uyarıcı broşürlerle uyarıyoruz. Çünkü kask ve koruyucu ekipman kullanmayan motosiklet sürücülerinin kazalarda yaralanma ihtimalleri oldukça yüksektir. Sadece kask takılarak yaşanan kazalarda gerçekleşen kalıcı sakatlıkların yüzde 40'ı önlenebiliyor. Onun için canınızı seviyorsanız 1 metre bile gidecek olsanız kaskınızı takın. Kask bir aksesuar değil, kafanızı koruyan bir araçtır. Meydana gelen ve gelecek olan kazaları en aza indirme konusunda bu güne kadar ilçe merkezimizde yapıla gelen denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler