YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth'den Çanakkale'de

Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Vali Ahmet Çınar'ıziyaret etti. Çanakkale'nin çok güzel

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth'den Çanakkale'de

Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Hindistan Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Vali Ahmet Çınar'ıziyaret etti. Çanakkale'nin çok güzel bir kent olduğunu vurgulayan Büyükelçi Kulshreshth, şöyle dedi:
"Çanakkale tarihi dokusu çok yoğun bir şehir. Türkiye'ye geldiğim andan itibaren Çanakkale'ye böyle bir ziyaret gerçekleştirmek aklımdaydı. Bildiğiniz üzere zaten bizim tarihi ortak paylaşımlarımız da var. Çünkü Çanakkale Savaşları süresince ölen Hindistanlı vatandaşlar da oldu. Buraya gelmemin bir amacı da zaten Hindistan vatandaşı şehitlerimize saygılarımı sunmaktı. Şunu söylemekte benim için çok büyük bir mutluluk kaynağıdır ki, iki ülke arasındaki kültürel bağlar çok güçlü ve sağlam. 2013 yılında Cumhurbaşkanımız Türkiye'ye bir ziyarette bulunmuştu. Şu an Türkiye Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan 2008 yılında başbakan iken Hindistan'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. 2010'da Cumhurbaşkanı sıfatıyla Abdullah Gül ülkemizi ziyaret etmişti. 2011 yılında ise Cumhurbaşkanı yardımcımız Ansari, Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmişti. Sayın Ansari'nin büyük amcası ise 1915'te Türkiye'ye gelmiş olan Hindistan Tıp Heyeti'nin bir parçasıydı ve ön safta duran kişiydi. Bu tıp heyeti, medikal heyet, yardım için Türkiye'ye gelerek Türk askerlerine yardımda bulundu."
"ARTIK BARIŞ ZAMANI"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Çınar ise, 100 yıl önceki büyük savaş ardından artık burada savaşan ülkeler arasında ciddi bir dostluk ve iş birliğine yönelik güzel gelişmeler olduğunu söyledi. Çınar, "Bugün 30 kadar ülkenin o dönem burada savaşmış ve bu topraklarda yatan evlatları var. Dolayısıyla duygusal bağları da bulunuyor şehrimize karşı. Artık onlarında rahat uyumaları için, bu büyük savaştan ders çıkarıp barış zamanı diyorum. Barışın kıymetini bilerek, artık barış zamanı diyoruz" diye konuştu.
Valilik anı defterini imzalayan Büyükelçi Kulshreshth ve Vali Çınar ziyaret sonunda birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler