YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçak Gemisine El Kondu; 337 Kişiye Halk Yardım Yağdırdı

Burak GEZEN- Doğan ZELOVA/GELİBOLU Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Gelibolu açıklarında dün saat 18.00 sıralarında, 59 metre uzunluğundaki Türk kuru

Kaçak Gemisine El Kondu; 337 Kişiye Halk Yardım Yağdırdı

Burak GEZEN- Doğan ZELOVA/GELİBOLU Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Gelibolu açıklarında dün saat 18.00 sıralarında, 59 metre uzunluğundaki Türk kuru yük gemisi 'Doğan Kartal'a 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, gemi durmayarak yoluna devam etmek isteyince, sahil Güvenlik botundan ateş açıldı. Ateş sonucu dümeni kilitlenen gemi durmak zorunda kaldı.
Sahil Güvenlik ekipleri gemiye çıktı. Gemi, saat 21.00 sıralarında römorkörler tarafından çekilerek Gelibolu İskelesi'ne yanaştırıldıktan sonra içindeki kaçaklar yaklaşık 2 saatte tahliye edildi. Jandarma araçları ve midibüslere bindirilen aralarında 85'i çocuk, 68'i kadın toplam 337 kaçak, Gelibolu Spor Salonu'na getirildi. 3 doktor ve hemşirelerden oluşturulan sağlık ekibi bir hastane görünümündeki salonda, 337 kişiyi sağlık kontrolünden geçirdi, hasta olanlar Gelibolu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne yönlendirildi.
İNSANLIK DRAMINA SESSİZ KALINMADI
Suriyeli kaçaklar için Gelibolu halkı da duyarsız kalmadı. Evlerindeki fazla kilim, battaniye ve özellikle de çocuk eşyasını poşetlere dolduran vatandaşlar gece boyunca onların yardımına koştu.
Kaçaklarla ilgili bilgi almak ve genel ihtiyaçların karşılanması için spor salonuna gelen Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, doktor ve ilgililerden bilgi aldıktan sonra, yemek ihtiyaçlarının karşılanması için kumanya gönderilmesi ve eksiklerin giderilmesi için talimat verdi. Bir süre sonra belediye tarafından hazırlanan kumanyalar, kaçaklara dağıtıldı. Valilik ve Kaymakamlık da kumanya dağıttı.
Bu arada, spor salonunun genişliğini fırsat bilen mülteci çocukları, çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirdi. Plastik su şişesinden top yapıp oynayan çocukların oyunu büyüklerinin ikazıyla fazla sürmedi.
KAPTAN VE MÜRETTEBAT GÖZALTINDA
Salona getirilen kaçaklar arasında gemi kaptanı Yılmaz Y., 2 mürettebatı ve İtalya'ya gidişi organize ettiği ileri sürülen 3 organizatör de yer aldı.
Ellerine plastik kelepçe takılan kaptan ve mürettebatın sorgulamalarının ardından bugün Gelibolu Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi. Savcının talimatıyla gemiye el konduğu ve yediemine teslim edileceği öğrenildi.
SURİYELİLER KAMPLARA GÖNDERİLECEK
Kaçak gemisinde yakalanan arasında 10'u Irak, 6'sı Filistinli toplam 16 kaçak ise yasal işlemlerin ardından Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Suriye uyruklu 321 sığınmacı ise spor salonunda yasal işlemlerin tamamlanmasını bekliyor. Suriyelilerin, yasal işlemlerin ardından Türkiye'de kurulan kamplara gönderilecekleri öğrenildi.

Kaçak Gemisine El Kondu; 337 Kişiye Halk Yardım YağdırdıKaçak Gemisine El Kondu; 337 Kişiye Halk Yardım Yağdırdı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler