YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş, Bayramlaşma Töreninde 15 Temmuz'u Hatırlattı

- BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Çanakkale'deki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin, Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü

Kurtulmuş, Bayramlaşma Töreninde 15 Temmuz'u Hatırlattı

- BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Çanakkale'deki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin, Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketi olduğunu söyledi.
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimi ile AK Partili ilçe ve belde belediye başkanlarıyla partililer katıldı.
Bayramlaşma töreni öncesi sosyal tesislere gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u, partililer bahçede karşıladı. Kurtulmuş, partililerin tek tek tokalaşarak, bayramlarını kutladı. Ardından sosyal tesislerde bayramlaşma töreni gerçekleşti.
Açılış konuşmalarının ardından partililere seslenen Kurtulmuş, birlik ve beraberlik mesajı verip Çanakkale şehitlerini hatırlattı, şunları söyledi:
"Dün burada hiç tanımadığımız, kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela diyerek Akif'in tanımladığı dünyanın bütün emperyalist güçlerine karşı mücadele eden atalarımız birlik için, vahdet için, ümmetin onuru için milletimizin istiklali ve istikbali için savaştı. Bugün de bizler aynı sorumlulukla karşı karşıyayız. Senaryo aynı senaryo. Bir asır evvel toplarıyla, tanklarıyla, tüfekleriyle gelenler, bir asır sonra içeriden fitnelerle bizi yok etmeye, ayaklarımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Biz nasıl bunu biliyor, bu şuuru ramazan dolayısıyla bir kere daha kuşanıyorsak, diğerleri de bunu biliyorlar. Türkiye ayağa kalkarsa, Allah'ın izniyle bütün dünya, başka bir şekilde olur."
"AYAKLARINI KIRIP, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Yeni dönemde daha güçlü olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "Oynanan oyunları görüyoruz. Sağdan soldan çekmeye çalışanlar olacak. Hiç aldırış etmek yok. Yolumuza devam edeceğiz. Bizim millete karşı sorumluluğumuz var. Millete verdiğimiz sözlerden bir adım geri atmayacağız. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kimden hangi salvo gelirse, gelsin, o salvoları bertaraf edeceğiz. Ayaklarını uzatıp, çelmek takmak isteyenlerin ayaklarını ya kenara alacağız, çekmiyorlarsa ayaklarını kırıp yolumuza devam edeceğiz. Önümüze kollarıyla, elleriyle mani olmak isteyenler varsa onları da kenara çekeceğiz. Çekilmiyorlarsa kollarını kırıp yolumuza devam edeceğiz. Başka çaremiz yok" dedi.
DARBE GİRİŞİMİNİ HATIRLATTI
15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kurtulmuş, "15 Temmuz, inanın ki Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketiydi. Ellerini, kollarını kıracağız dedim. 15 Temmuz'da kenara aldık mı o hain işgalci darbecileri, kenara aldık. Kim aldı, millet aldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle milletin cesaretiyle o süreci geride bıraktık. Sadece 3-5 tane FETÖ'cü eşkıyadan ibaret değildi o darbe. Arkasında kimler var, kimler. Ne destekleri vardı. Her şeyi planladılar, ama milletin cesaretini planlayamadılar. Allah'ın gücünü hesap edemediler. Allah milletin eliyle onları kenara çekti" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI'NIN RAHATSIZLIĞINA DEĞİNDİ
Kurtulmuş konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sabah bayram namazı sırasında rahatsızlandığını hatırlattı. Kendisiyle hemen namaz çıkışında telefonla görüştüğünü ifade eden Numan Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız sabah ufak bir rahatsızlık geçirdi. Ben hemen cami çıkışında kendisiyle telefonla konuştum. En ufak telaşlanacak bir durum yoktur. Allah'a çok şükür, gönlünüzü rahat tutun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından bayramlaşma töreni sona erdi. Ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale'den ayrıldı.

Kurtulmuş, Bayramlaşma Töreninde 15 Temmuz'u HatırlattıKurtulmuş, Bayramlaşma Töreninde 15 Temmuz'u HatırlattıKurtulmuş, Bayramlaşma Töreninde 15 Temmuz'u Hatırlattı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler