YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MÜSİAD Çanakkale Şubesinin Sektör Kurulları Toplantısı

 Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesinin sektör kurulları toplantısı İÇDAŞ firmasının Bekirli Termik Santrali'nde yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesinin sektör kurulları toplantısı İÇDAŞ firmasının Bekirli Termik Santrali'nde yapıldı. MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, enerji, metal ve maden ile lojistik sektörlerinin yürüyüş planlarının tartışıldığı toplantıda İÇDAŞ gibi firmanın üyelerinin olmasının ellerini ilgili sektörlerde çok güçlendirdiğini söyledi. Metal ve Maden Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Tan ise Türkiye'nin cevher zengini olmadığından, ülkenin hurdaya bağlı demir çelik üretimini geliştirdiğini bildirdi. Tan, Türkiye'de çelik üretiminin büyük oranda ark ocaklarıyla hurdadan elde edildiğini, hurda ithalatının ise ABD ve Avrupa gibi gelişmiş sanayi ülkelerinden ihraç kaydı, kalite şartı ve çevre vergi yükü gibi yüksek denetimli bir rejimde gerçekleştiğini belirterek, "Ayrıca çelik üretmek için Türkiye'deki kömürlerin kalorisi yeterli olmayıp, metal sektörüne yüksek karbonlu antrasit ve kömür cevheri ithal edilmektedir" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler