YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Sosyal Yardım Ve İstihdam Bağlantısının Etkinleştirilmesi" Projesi

 "Sosyal Yardım ve İstihdam Bağlantısının Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV)

"Sosyal Yardım ve İstihdam Bağlantısının Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, Çanakkale, Ezine, Ayvacık, Eceabat, Gelibolu, Bayramiç, Lapseki, Biga, Gökçeada ve Bozcada'daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nda kayıtlı çalışabilir durumda olan 5 bin 462 kişi, görevlilerce İŞKUR sistemi üzerinden, iş arayan kayıtlarının yapılarak durumlarına uygun iş gücü taleplerine yönlendirilecek, işsizlik sigortası başvuruları alınacak, meslek edindirme kurslarına ve toplum yararına programlara yönlendirilip, hızlı ve etkin şekilde istihdama katılımları sağlanmış olacak. Ayrıca kişilerin iş görüşmesine gitmesi ve işe kabul edilmesi durumunda gereken yol masrafı, sağlık raporu, fotoğraf gibi giderler için 1 yıl içinde azami 3 kez olmak üzere 40 ile 100 lira arasında işe yönlendirme yardımı, kişilerin işe yerleşmesi durumunda aynı yıl 1 defaya mahsus aylık brüt asgari ücretin 1/3'ü kadar işe başlama yardımı ile işine düzenli devam edenlerin ise kömür, eğitim ve gıda yardımları öncelikli olarak değerlendirilecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler