YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'nin artık huzursuz bir bölgede huzur adası konumunda olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'nin artık huzursuz bir bölgede huzur adası konumunda olduğunu söyledi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Osmancık ilçesine gelen Erdem, belediye başkanı Hamza Karataş’ı ziyaret etti. Belediyenin yatırımları ve çalışmalarıyla ilgili Karataş'tan bilgi alan Erdem, Osmancık'ın sahip olduğu değerlerle önemli bir ilçe olduğunu ve AK Parti dönemindeki yatırımlarla daha da geliştiğini söyledi. Beraberinde Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Karataş, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ile esnafı ziyaret eden Erdem, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililerle bir toplantı yaptı. Daha sonra kentteki bir restoranda vatandaşlarla iftar yapan Erdem, buradaki konuşmasında, çözüm süreci ve cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yıllardır barış içerisinde yaşandığını ve huzur ortamının da giderek arttığını ifade eden Erdem, şunları kaydetti: "Bugün hep birlikte huzurlu bir iftar sofrasındayız. Bu çok güzel bir manzara. Allah'a şükürler olsun, yıllardır ülkemizde huzur var ve her geçen yıl artmaya devam ediyor. Bizi 30 yıldır üzen, canımızı yakan önemli konulardan bir tanesi hiç şüphesiz terör. Yaklaşık 2 yıldır, çözüm süreciyle birlikte terör de belirli bir noktaya getirildi ve en son meclisten terörü bitirmek, toplumsal birlikteliğimizi sağlamak için 6 maddelik bir yasayı da çıkardık. Birçok problemlerimiz vardı ancak en can yakıcısı terördü. Artık huzursuz bir bölgede huzur adası konumunda Türkiye. Bugün biz huzur içerisinde iftarımızı yaparken, yanı başımızdaki komşu ülkeler bu huzura muhtaçlar. Irak, Suriye, Mısır ve her ramazanda zulüm gören Filistin. İsrail, Müslümanları tahrik etmek, canımızı yakmak için en kutsal ayda, en mukaddes günlerde, en acımasız şekilde saldırıyor. En ufak bir ahlaki yaklaşımda bulunmadan, kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlar zulme uğruyor, yok ediliyor ve maalesef dünya da bunu seyrediyor." -Cumhurbaşkanı seçimleri Erdem, Türkiye'de ilk defa halkın, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi. Türkiye’nin Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ile beraber 10 Ağustos’ta adeta üçüncü bir bayram olarak demokrasi bayramını yaşayacağını vurgulayan Erdem, şöyle konuştu: "Bugüne kadar halk hiç cumhurbaşkanı seçmedi, meclis seçiyordu. Meclisi de çoğu zaman baskı altına alıyorlardı, korkutuyorlardı, sindiriyorlardı. Meclisin etrafı zaman zaman silahlı güçler tarafından çevriliyor ve istedikleri cumhurbaşkanını seçtiriyorlardı. Şimdi yine aynısını yapmak isteyenler duvara tosladılar. Çünkü iktidarda Recep Tayyip Erdoğan var. Bu seçim cumhurun ilk defa kendi başkanını seçecek olması nedeniyle çok önemli bir seçim. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan gibi, milletin bildiği, milletin güvendiği, denenmiş, başarılı bir adayın olması da bu seçimi ayrıca önemli kılıyor."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler