YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorum Belediyesi'nden "Okullar Hayat Bulsun" Projesine Destek

 Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Ülkemizin geleceğini emin ellere teslim etmek amacıyla belediye olarak desteklerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Ülkemizin geleceğini emin ellere teslim etmek amacıyla belediye olarak desteklerimizi sürdürüyoruz" dedi. Çorum Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında il merkezindeki bazı eğitim kurumlarının bahçelerine asfaltlama çalışması sonrasında trafik eğitim parkurlarının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş geleneksel bazı oyunların figürlerini çizerek çocukların bu oyunları öğrenmelerine katkıda bulunuyor. Kent merkezinde 18 ilkokul bahçesine 'yağ satarım bal satarım', 'mendil kapmaca', 'sek sek', 'üç taş', 'pusula', 'dama', 'yılan', 'hentbol', 'futbol' 'voleybol' ve 'basketbol' gibi oyunların oynanması için çizgi çalışması yapan belediye ekipleri, bu oyunları oynayacak öğrencilerin internet ve bilgisayar ortamından uzaklaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Çorum Belediye başkanı Muzaffer Külcü, belediye olarak eğitim ve öğretime her türlü desteği verme gayretinde olduklarını belirterek, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Belediye olarak onların geleceği için çalışıyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmesini istiyoruz. Ülkemizin geleceğini emin ellere teslim etmek amacıyla belediye olarak desteklerimizi sürdürüyoruz" dedi. Okul bahçelerine çizdikleri geleneksel oyunların oynanacağı çizgilerle unutulmaya yüz tutmuş bazı çocuk oyunlarının tekrar canlandırılmak istendiğini vurgulayan Külcü, çocukların bu sayede az da olsa internet ve bilgisayar ortamından uzaklaşarak kolektif yaşam bilincine kavuştuklarını belirtti. Külcü, yapılan çalışmanın hem öğrenciler tarafından hem de velilerce memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler