YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorum'da 953 Adet Bandrolsüz Kitap Ele Geçirildi

ÇORUM (İHA) – Çorum’da iki işyerine yapılan operasyonda 953 adet bandrolsüz, sahte ve başka eserlere...

ÇORUM (İHA) – Çorum’da iki işyerine yapılan operasyonda 953 adet bandrolsüz, sahte ve başka eserlere ait bandroller yapıştırılmış kitap ele geçirildi.

Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Antalya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen bir operasyonda elde edilen bilgiler doğrultusunda Çorum merkez Bahçelievler Mahallesi’nde F.E. isimli şahsın işyerinde yapılan arama ve kontrollerde 602 adet bandrolsüz, 50 adet başka eserlere ait bandrol yapıştırılmış kitap ve 13 adet sahte bandrollü kitap olmak üzere toplam 665 adet kitap ele geçirildiğini bildirdi. Doğan, Karakeçili Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren F.A. isimli şahsın işyerinde yapılan arama ve kontrollerde ise 94 adet bandrolsüz, 173 adet sahte bandrollü ve 21 adet başka eserlere ait bandrol yapıştırılmış 288 adet kitap ele geçirildiğini açıkladı. Günümüzde ekonomik değerin fiziki varlıklardan çok fikri sermaye ile ifade edilmekte olduğunu, bu durumun ise telif hakları, fikri ve sınai mülkiyet hakları gibi hakların önemini artırdığını kaydeden Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, hak ihlallerinin mevcut olduğu her alanda olduğu gibi fikri ve sınai mülkiyet hak ihlalleri konusunda da Emniyet Müdürlüğü’nce mücadelelerinin kararlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Günlük hayatta çok basit olarak nitelendirilen eşyaların bile büyük bir çabanın sonucunda üretildiğini, bu çabanın sahipleri arasında bilim adamları, araştırmacılar, sanatçılar bulunduğunu ve bu çabaya hak ettiği değeri ve önemi vermenin bu çalışmaların devamı için mutlaka gerekli olduğunun altını çizen Doğan, "Korsanla mücadelede vatandaşlarımızın başta emniyet birimleri olmak üzere ilgili diğer kurumlara bilgi vererek işbirliği yapmaları büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte gerek son satış noktası olan tezgahlara, gerek yasa dışı üretim ve dağıtım şebekelerine karşı yürütülen operasyonel çalışmalar sürekli ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir. Halkımızın barkotsuz ve bandrolsüz sahte ürünleri satın almaması, bu ürünleri satanları da gerekli kurumlara ihbar etmelerinin bir vatandaşlık görevi olduğu unutulmamalıdır" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler