YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇORUMSİAD'dan Iş Makinesi Operatörlüğü Belgesi Eğitim Faaliyeti

ÇORUMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dalyan, "Operatörlük belgesi çok pahalı veya zor bir eğitim aşamasından sonra alınacak bir belge değildir.

ÇORUMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dalyan, "Operatörlük belgesi çok pahalı veya zor bir eğitim aşamasından sonra alınacak bir belge değildir. Operatörlük belgesi için ayıracağınız bütçe ve zaman sizi pek çok olumsuz etkiden koruyacaktır" dedi. Dalyan, yaptığı açıklamada, birçok firmada bulunan iş makinelerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususların bulunduğunu, öncelikle her operatörün kullandığı iş makinesiyle ilgili operatörlük belgesine sahip olması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda operatörün kullandığı iş makinesini çok iyi tanıması ve her türlü güvenlik tedbirini almasının önemine değinen Dalyan, "Yeni yasalar gereği operatörün, güvenlik önlemlerine dikkat etmediği ve sertifikası olmadığı halde her hangi bir iş kazası yaşanması durumunda işverene de oldukça ağır yükümlülükler getirilmiştir. Bu sebeple işveren çalışanlarının kurallara uyup uymadığını sık sık kontrol etmelidir" dedi. İşverenin herhangi bir olumsuzluk karşısında yükümlülükleri yerine getirmesinin kendi menfaatine olduğunu vurgulayan Dalyan, şunları kaydetti: "Mavi yakalı eleman çalıştıran ilk amirler, dostluğun ayrı, işyeri kurallarının ayrı olduğunu asla unutmamalıdır. Kurallara uymayan en yakını, kardeşi bile olsa kurallara uymasını istemeli, göz yummamalıdır. Operatörlük belgesi olmayan bir kişinin forklift kullanmasına göz yuman amirinin suçsuz olduğunu kimse düşünmesin. SSK’nın 26. maddesinin kendisini bağladığı ve işverenin rücu hakkını kullanabileceği akıldan çıkarılmamalıdır. İlk amirlerin öncelikle yapmaları gereken bu tür ihtiyaçlarını işverene iletmeleri ve bunları kurul kayıtlarına geçirmeleridir." ÇORUMSİAD olarak her konuda olduğu üyelerine yardımcı olduklarını ifade eden Dalyan, şöyle devam etti: "Hemen hemen her yıl operatörlük belgesi kurslarının dernek merkezimizde açılmasını sağlamaktayız. Makine Mühendisleri Odası ile işbirliği yaparak düzenlediğimiz kurslara üye firmalarımızın yanı sıra üyemiz olmayan firmalardan da katılım olmaktadır. Derneğimize gelen yoğun talep doğrultusunda Mayıs ayında vinç ve forklift operatörü kursu açmayı planlamaktayız. Kursa katılmak isteyenlerin dernek asistanımıza ulaşarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Operatörlük belgesi çok pahalı veya zor bir eğitim aşamasından sonra alınacak bir belge değildir. Operatörlük belgesi için ayıracağınız bütçe ve zaman sizi pek çok olumsuz etkiden koruyacaktır."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler