YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇUKURÖZ KÖYÜ'NDE YANGIN MAĞDURLARI KIŞI KONTEYNERLERDE GEÇİRECEK

Yusuf ÇINAR/BAYAT Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü’nde geçen hafta cuma akşamı çıkan ve 28 evin tamamen yandığı, 1 evin

ÇUKURÖZ KÖYÜ'NDE YANGIN MAĞDURLARI KIŞI  KONTEYNERLERDE GEÇİRECEK

Yusuf ÇINAR/BAYAT Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü’nde geçen hafta cuma akşamı çıkan ve 28 evin tamamen yandığı, 1 evin de hasar gördüğü yangında mağdur olan vatandaşlara yardımlar sürüyor. Bayat Kaymakamı İdris Akça, özellikle dağ ve ormanlık alanlarda bulunan köylerde çıkan yangınlar nedeniyle kısa süre içerisinde her köye yangın tankerlerinin kurulacağını belirterek, "Bu tankerler sayesinde bir köyümüzde çıkabilecek yangınlar için anında ön müdahale olacak. Bu şekilde hem yangınların büyümesi engellenecek hem de itfaiyelerin beklenmesinin önüne geçilecek" dedi.
YARDIM HESAPLARI AÇILDI
Mağdur olan ailelere ilk etapta acil olarak 1000'er TL maddi yardımda bulunduklarını söyleyen Kaymakam Akça, "Yangın bir vatandaşımızın evinde bulunmadığı bir anda evinin çatısında başlayarak, rüzgarın da etkisiyle kısa bir zamanda yayıldı. Yapılan ilk incelemeye göre yangının elektrik tesisatından kaynaklandığı düşünülmektedir. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Valiliğimiz tarafından açılan Ziraat Bankası Çorum Şubesinde IBAN: TR06 0001 0000 7830 9681 6550 04 Hesap No: 30968165-5004 ve Bayat Kaymakamlığı tarafından açılan Ziraat Bankası Bayat Şubesinde IBAN: TR28 0001 000 570 703 60774 5001 ve Halk Bankası Bayat Şubesinde IBAN: TR82 0001 2001 4210 0016 1000 17 nolu hesaplarına bağışta bulunabilirler. Ayni yardımda bulunmak isteyenler ise kaymakamlığımızı arayabilirler" dedi.
Evleri yanan ve mağdur olan vatandaşlara yeni evler yapılacağını söyleyen Kaymakam Akça, "İlkbahara doğru evlerin yapılmasına başlanacak. Şu an ön hasar tespit çalışması sürüyor. Birkaç güne tamamlanacak. Zararın net olarak ne olduğunu belirleyeceğiz. Evleri yanan aileler, bu kışı kurulan koyteynerlerde geçirecek" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler