YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Yurt - Çorumlu Şehidi 5 Bin Kişi Uğurladı

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çatışma sırasında şehit olan Çorumlu sözleşmeli er Emre Şahin’in bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Hakkari'nin Çukurca İlçesi

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çatışma sırasında şehit olan Çorumlu sözleşmeli er Emre Şahin’in bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şehit olan 3 askerden biri olan 21 yaşındaki sözleşmeli er Emre Şahin’in cenazesi bugün memleketi Çorum'a getiridi. Askeri uçakla önce Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, buradan da karayolu ile Çorum’un merkeze bağlı Abdalata Köyü’ne getirildi.
Cenazesi ilk olarak helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Şehidin yakınları cenaze aracı içerisindeki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin Emre Şahin burada yapılan duanın ardından cenaze namazı için köy camisine götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların temsimlcileri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Cenazede şehidin 69 yaşındaki babası Abdullah Şahin ve 51 yaşındaki annesi Zekiye Şahin ile kardeşleri güçlükle ayakta durabildi. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından, vatandaşların omuzlarında taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü dökümü
-------------------------
-Şehitin cenazesinin konvoyla getirilmesi
-Şehitin evinin önünde helallik alınması
-Şehitin Camiye götürülmesi
-Cenaze namazı
-Yakınlarndan detay
-Şehitin naaşının omuzlarda götürülmesi
-Diğer detaylar

Haber-Kamera:Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler