YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hıdrellez Şenliği, Mültecileri Bir Araya Getirdi

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenliği'nde ülkelerinde yaşanan savaşlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan İran, Irak, Filistin...

Hıdrellez Şenliği, Mültecileri Bir Araya Getirdi

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenliği'nde ülkelerinde yaşanan savaşlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan İran, Irak, Filistin ve Afganistanlı mülteciler bir araya geldi.

Kentte bir parkta düzenlenen yemekli şenlikte, 300'e yakın mülteci bir araya getirildi. Mülteciler adına bir konuşma yapan Iraklı Rana Temer, ülkelerinde yaşanan savaşlardan dolayı Türkiye'ye sığındıklarını aktardı. Ülkelerindeki savaş zulmünden kaçtıklarını dile getiren Temer, Türkiye'nin kendilerine kuçak açtığını aktardı. Yaşadıkları vatan özlemini anlatan Rana Temer, ''Tüm bu zorlukları aşarak Türkiye'ye sığındık ve Çorum'da güler yüzle, misafirperverlikle karşılandık.'' açıklamasını yaptı.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise baharın başlangıcında Hıdrellez Şenliği'nin getirdiği mutluluğu yaşadıklarını ifade etti. Sadece mültecilerin değil de tüm insanların aslında gurbet yaşadığını ifade eden Başkan Külcü, ''Dünyanın 4 bir yanında hangi sebeple olursa olsun topraklarından ayrılmış kardeşimiz varsa ülkemiz onların da topraklarıdır ve evidir. Bu kardeşlerimize kapımız her daim açıktır. '' dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler