YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmancık Pazarcı Esnafından Belediyeye Tepki

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde pazarcı esnafı Osmancık Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Osmancık Pazarcı Esnafından Belediyeye Tepki

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde pazarcı esnafı Osmancık Belediyesi’nin Pazar yerinde tezgah kaldırılması uygulama kararını yanlış bularak tepki gösterdi.

Osmancık Belediyesi Zabıta ekipleri Osmancık Perşembe pazarında ki esnaflara tezgahlarını kaldırmaları için tek tek tebligat verdi.

Belediye aldığı kararla Perşembe pazarının kurulduğu alanı diğer günlerde otopark olarak kullanacağını beyan ederek her esnafın bundan sonra Pazar bitiminde tezgahını kaldırıp sadece Perşembe günü kurulan Pazar yerine getirmesini istedi.

Bu uygulamayı haksızlık olarak gören pazarcı esnafı tepkilerini dile getirerek topluca sessiz bir şekilde belediyeye yürüdü. Belediyede başkan ile görüşmek isteyen pazarcı esnafı başkan yerinde olmadığı için başkan yardımcısı ile görüşerek alınan kararı beğenmediklerini belirttiler.

Pazarcı esnafı, bundan önceki belediye yönetiminin bu tezgahların yapılması için pazarcı esnafından para topladıklarını öne sürerek şimdi ise tezgahların kaldırlmasını istiyorlar. Pazarcılar”Bbu demirden ayaklı ve bazılarının ayakları betona gömülmüş tezgahları nereye götürelim? Hepimizin aracı bile yok. Aracı olanların ise sebze ve meyve kasalarını bile zorlukla araçlarına sığdırdıklarını” beyan ederek, belediyenin bu kararından vazgeçmesini istediler.

Her hafta yer parası altında belediyeye ücret ödediklerini dile getiren esnaf “Bizler mağdur ediliyor. Kimi tezgah ne kadar uzun ve ağır.Bu tezgahları başka yerlere taşımaya gücümüz yetmez” dediler.Esnaflar,” Bu alan mademki oto park olarak kullanılacak, tezgahların bulunduğu platform yerden yüksek buralara araç bile çıkamaz” şeklinde konuştular.

Başkan yardımcısı ile görüşülmesinin ardından tekrar zabıta esnafları tek tek dolanarak bu kararın 1 hafta daha ertelendiğini belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler