YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmancık'ta İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması

Osmancık'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ezberden"İstiklal Marşı'nı En güzel okuma yarışması tertip edildi

İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü nedeni ile Osmancık ilçe milli eğitim müdürlüğünün düzenlemiş olduğu etkinlikler devam ediyor.

Kutlamalar çerçevesinde liseler arasında '' Bağımsızlık'' konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenirken ilkokullar ve ortaokullar kategorisinde de ''İstiklal Marşını Ezbere Okuma'' yarışması düzenlendi.

Yarışma heyecanı ile Osmancık Kültür Merkezini dolduran minikler öğretmenlerine duygu dolu anlar yaşattı.

İlkokullar kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Danişment ilkokulu 4A sınıfı öğrencisi Salih Taşkeser İstiklal Marşını okurken beden dili ve mimikleri ile jüriyi etkiledi.

Ses tonu ve vurgulamalarda oldukça başarılı olan minik Salih'i yarışmaya katılan bütün arkadaşları ayakta alkışladı. İlkokullar kategorisinde ikinciliği ise Gemici ilkokulundan Rümeysa Gül ve üçüncülüğü ise Koyunbaba ilkokulundan Alptuğ Üçer aldı.

Ortaokullar kategorisinde Birinci Damatoğlu Ortaokulundan Nagihan Seyrek, İkinci 75. yıl Cumhuriyet ilkokulundan M. Bilge Gül ve üçüncü Yaylabaşı Ortaokulundan Elif Mumcu aldı.

Liseler arası şiir dalında Ömer Derindere Anadolu Öğretmen lisesinden Zeynep Bengisu Demir Birinci ve yine ikinci aynı okuldan Yunus Emre Soyinan ve üçüncü ise İMKB Metem'den Hakan Top oldu.

Liselerarası kompozisyon dalında birinci Osmancık Lisesinden Dilara Karataş , ikinci Ömer Derindere Anadolu Öğretmen lisesinden Hümeyra Çetin ve üçüncü Osmancık İmam hatip lisesinden Merve Nur Demir oldu.

İlçe Milli eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada 12 Mart 2013 Salı günü Osmancık kültür merkezinde Osmangazi ilkokulunun koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek '' Mehmet Akif Ersoy'u anma programında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verileceği belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler