YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmancık’ta Seçim Sandığı Görevlilerine Seminer

Çorum’un Osmancık ilçesi’nde yerel seçimlerde sandıklarda görev alacak Sandık Başkanları ve Yardımcı üyeleri bilgilendirildi.

Osmancık’ta Seçim Sandığı Görevlilerine Seminer

Çorum’un Osmancık ilçesi’nde ilçe Seçim Kurulu tarafından yerel seçimlerde sandıklarda görev alacak Sandık Başkanları ve Yardımcı üyeleri bilgilendirildi.

Osmancık İlçe Seçim Kurulu tarafından 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili sandık görevlilerine seçim eğitimi verildi.

Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen seminerde İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Özbey , Seçim Müdürü Recep Akdere, Katip Gülcan Gökgöz ve memurlardan Ahmet Duru görev aldı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Özbey "İnsanların vatandaşlık görevi olan oy kullanma vazifesini layıkıyla yapabilmeleri için; siz sandık başkanları ve memur üyeler olarak görevinizi titizlikle yerine getirmelisiniz. Yüksek Seçim Kurulunun 138 sayılı Genelgesi doğrultusunda görevinizi yapmanızı tavsiye ediyor ve başarılar diliyorum." dedi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Özbey ve Osmancık İlçe Seçim Müdürü Recep Akdere, başkan ve memur üyelere görevleriyle ilgili hatırlatmalar yaptı.

Toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gönderilen bilgilendirme CD'si izlendi. Sandık'ta neler yapılması gerektiği, oyların sayımından, sandığın seçim kuruluna teslimine kadar gerekli bilgiler verildi. Ardından görevlilere seçim günü, seçmenlerin nasıl oy kullanacağı, tek başına oy kullanamayacak durumda olanlara nasıl yardım edilmesi gerektiği, geçerli ve geçersiz oyların hangi durumlara göre belirleneceği gibi konularda bilgiler verildi.

Oy kullanacak vatandaşların TC Kimlik numaraları yazan bir kimliği yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyleyen Recep Akdere , "Sandık başında görevli olan memurlarımızın mutlak suretle kimlik kontrollerini dikkatli yapmalarını istiyoruz. Ayrıca seçim günü sandık bölgesinde ve oy sayma işlemi esnasında sandık görevlilerinin dışındaki kimsenin sandıklara yaklaştırılmaması gerekiyor "dedi.

Toplantı sonunda ilçe Seçim kurulunda seçim torbaları dağıtıldı...

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler