YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 Kasım Öğretmenler Günü

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, "Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, "Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamı dışında tutulan öğretmenlerin, en düşük maaş alan kamu görevlisi konumuna getirildiğini öne sürdü.

Yeniçeri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, muasır medeniyetler seviyesine yükselmenin, vatanı, milletini seven, devletine bağlı, milli bilinç ile yetiştirilmiş yeni nesillere teslim etmekle mümkün olacağını belirtti.

Toplumların ilerlemesinde eğitimin ve eğitimcinin birinci dereceden etkin olduğunun altını çizen Yeniçeri, şunları kaydetti:

"Yetersiz kaynak, yetersiz ücret, kısıtlı araç gereç ve uygunsuz çalışma koşulları içinde kendisine verilen kutsal eğitim görevini yerine getirmeye çalışan eğitim neferleri, öğretmenlerin durumları ortada. Yoksulluk sınırında bir ücret karşılığında görev yapmakta iken, 'eşit işe eşit ücret' getirdiği iddia edilen kararnamenin kapsamı dışında tutularak en düşük maaş alan kamu görevlisi konumuna getirilen öğretmenlerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Ülkemizde büyük eğitimci ihtiyacı bulunurken yüz binlerce öğretmen adayımız umutla atama beklemektedir."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgrörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler