YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 milyon dolara mal olacak özel hastanenin temeli atıldı

Denizli’de 30 milyon dolara mal olacak Özel Tekden Hastanesi’nin yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı....

Denizli’de 30 milyon dolara mal olacak Özel Tekden Hastanesi’nin yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. 29 Ekim Bulvarı'ndaki törene AK Parti milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Vali yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Abdullah Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, “Sağlık hizmetinde kalitenin önemini her zaman bilerek çalışıyoruz. Burası 14 bin 500 metrekare alana sahip, 200 yataklı, Türkiye’nin en iyi hastanelerinden birisi olacak.” dedi. İl Sağlık Müdürü Taş ise Denizli’deki hastanelerde günde 25 ile 30 bin arasında hastanın tedavi edildiğini açıkladı. Dr. Taş, “İlimizde sağlık anlamında ciddi bir sıkıntı kalmadı. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Avrupa bölgesi doktorları hastaları ortalam 7,8 kez ziyaret ederken Türkiye’de bu rakam 7; biz ise Denizli olarak 8,3'e çıktık. Denizli’de yedi tane özel hastane, bunların da 300 civarında yatak kapasitesi var.” şeklinde konuştu. Vali Yardımcısı Ertekin de son yıllarda başta kamu olmak üzere hastanelerde çok ciddi gelişmeler olduğunu vurguladı. Ertekin, “Tekstil şehri olarak anılan Denizli, bundan sonra sağlık şehri olarak da anılacak. Karahayıt ve Gölemezli bölgelerine yapılacak termal sağlık tesisleri sadece şehiriçinden değil, yurtdışından gelenlere de hizmet verecek.” dedi. Milletvekili Uçar ise hükümetin sağlık alanındaki yatırım ve hizmetlere önem verdiğini belirterek, “Denizli’ye büyük bir bölge hastanesi yapılması planlanıyor. Bununla ilimiz cazibe merkezi haline gelecek. Kamuyla beraber rözel sektörün de kalitede yarışması bizi fazlasıyla memnun ediyor. Türkiye, dışarıdan hasta alan bir konuma geldi.” diye konuştu.
Daha sonra Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın duasıyla protokol üyeleri, butona basarak temele ilk harcı döktü. Hastanenin Eylül 2012’de hizmete girmesi planlanıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler