YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Tin: Türkiye, En Çok Insani Yardım Yapan Ikinci Ülke

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)- AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin küresel insani yardım raporuna göre dünyada 2016 yılında en çok insani

Ak Partili Tin: Türkiye, En Çok Insani Yardım Yapan Ikinci Ülke

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)- AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin küresel insani yardım raporuna göre dünyada 2016 yılında en çok insani yardım yapan ikinci ülke olduğunu söyledi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye'nin insani yardım konusunda dünyaya örnek olduğunu belirtti. Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasıla bazında 2013 yılından bugüne yaptığı insani yardımlarla dünyanın en cömert ülkesi olduğunu söyleyen Tin, küresel insani yardım 2017 raporuna göre dünyada 2016 yılında en çok insani yardım yapan ülke ABD iken ikinci ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.
Tin, Türkiye'nin mazlum coğrafyalarda yaşayan insanlara uzattığı kardeşlik ve yardım eliyle dünyaya insanlık değerlerini hatırlattığını belirterek, "Türkiye zorda, darda olan mazlumlara el ve kucak açarak ne kadar cömert bir ülke olduğunu ve insanlık değerlerini ne kadar diri tuttuğunu açıkça ortaya koyuyor. Kısacası Türkiye bu duruşuyla dünyaya insanlık dersi veriyor. Türkiye'nin sadece 2015 yılında insani yardıma aktardığı tutar 3.2 milyar dolardır. 2016 yılında ise bu rakam yüzde 115 artarak 6 milyar dolara ulaşmıştır. Bu rakamlar gösteriyor ki, Türkiye milli gelirinin yüzde 0.75'ini insani yardıma ayırıyor. 2016 yılına baktığımızda dünya genelinde yapılan insani yardımın 5'te 1'inden fazlasının Türkiye tarafından yapıldığını görmek mümkün" dedi.
Türkiye'nin savaş ve yıkımlardan kaçanlara ev sahipliği yaptığını söyleyen AK Parti Milletvekili Tin, "Bölgemizde yaşanan savaşlar ve yıkımlar kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden bir insanı sığınmacı konumuna düşürmüştür. Sığınmacıların da en güvenli limanı Türkiye olmuştur. Ülkemizin yardım elini uzatarak ev sahipliği yaptığı sığınmacı sayısı 3 milyon 550 bin civarındadır. Bu rakam, aslına bakıldığında Birleşmiş Milletler'e üye 61 ülkenin nüfusundan daha fazladır. 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin kabul ettiği sığınmacı sayısıyla Türkiye'nin kabul ettiği sığınmacı sayısını kıyasladığımızda, Türkiye olarak 28 AB ülkesinden yaklaşık dört kat daha fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye bu davranışıyla savaşın oluşturduğu yıkımdan kaçan sığınmacılara, mazlumlara kapılarını açarak dünyaya bir insanlık dersi vermektedir" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler