YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anne Ile Kızının Okçuluk Rekabeti

Denizli'de yapılan Okçuluk Salon Federasyon Kupası müsabakalarında 53 yaşındaki anne Zehra Öktem, yarı finalde karşılaştığı kızı Çiğdem Öktem Egemen'i yenerek

Denizli'de yapılan Okçuluk Salon Federasyon Kupası müsabakalarında 53 yaşındaki anne Zehra Öktem, yarı finalde karşılaştığı kızı Çiğdem Öktem Egemen'i yenerek gülen taraf oldu.

Denizli'de 22-23 Aralık tarihleri arasında yapılan Okçuluk Salon Federasyon Kupası müsabakalarında çekişmeli maçlar yaşandı. Antalya bölgesinden okçuluk müsabakalarına katılan anne Zehra Öktem ile kızı Çiğdem Öktem Egemen, klasik yay büyük bayanlarda yarı finalde karşılaştı.

Anne Zehra Öktem, karşılaşmada, kızını eleyip 2. olurken, kızı Çiğdem Öktem Egemen, ise Türkiye 3'üncüsü oldu.

Müsabakaların ardından AA muhabirine açıklama yapan Zehra Öktem, 11 yıldır kızıyla birlikte atışlara katıldığını ifade ederek, yarı final ve finallerde birçok kez karşılaştıklarını belirtti.

Anne-kız yarışmanın çok güzel bir duygu olduğunu anlatan Öktem, atışlarda duygusallığa yer vermediklerini anlatarak, hak edenin kazandığını söyledi.

Öktem, okçuluk sporunda yaş sınırı olmadığı için kızıyla birlikte birçok başarılara imza atıklarını dile getirerek, kızıyla elde ettikleri bu başarılardan dolayı da gurur duyduklarını dile getirdi.

-"Uzun yıllardır annemi geçmeye çalışıyorum"

Çiğdem Öktem Egemen de ailesiyle birlikte okçuluk sporuna gönül verdiklerini belirterek, annesi ve kendisinin antrenörlüğünü babasının yaptığını söyledi.

Annesiyle birbirlerine destek oldukları için başarılı olduklarını ifade eden Egemen, "Bu sporu yaptığımız için şanslıyız ve ailece gurur duyuyoruz. Annemi geçmek için uğraşıyorum. Finallerde karşılaştığımız eleme atışlarında bazen annemi geçtiğim oluyor ama genellikle annem beni geçiyor. Uzun yıllardır annemi geçmeye çalışıyorum. Benim için heyecanlı ve güzel bir duygu" diye konuştu.

-"Birbirleriyle karşılaştıkları atışlarda hiçbir taktik vermiyorum"-

Eşi ve kızının antrenörlüğünü yapan Erol Öktem ise kendisinin 24 yıl, eşinin de 28 yıl önce okçuluğa başladığını ifade etti.

Kızlarının, okçu bir ailede büyüdüğü için şanslı olduğunu dile getiren baba Öktem, şunları kaydetti:

"Kızımızda bir yetenek olduğunu gördük. Ardından birçok kez milli oldu. 1999 yılında İngiltere'de takım halinde Avrupa Şampiyonu oldular. Başarı geldikçe spora olan ilgileri de arttı ve daha çok başarılara imza atmak istedik. Annesiyle birçok kez finalde birlikte yarıştılar. Birbirleriyle karşılaştıkları atışlarda hiçbir taktik vermiyorum. Zehra zaten antrenör sporcu gibi. Takımlarda dünya 3'üncülüğü var. Bu sporda çok tecrübeli. Benim yanlarında olmam onlara destek vermeme yetiyor, onları motive ediyor. Karşılaştıkları atışlarda ne kızımın annesini ne de annesinin kızımı yenmesini hiç arzulamadım. Sporda duygusallık olmaz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler