YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Zeybekci: "16 Nisan, Chp'ye De Iyi Gelecek"

Ramazan ÇETİN- Deniz TOKAT/DENİZLİ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Grand İtimat Otel'de Ziraat Odaları'nın başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı

Bakan Zeybekci: "16 Nisan, Chp'ye De Iyi Gelecek"

Ramazan ÇETİN- Deniz TOKAT/DENİZLİ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'deki Grand İtimat Otel'de Ziraat Odaları'nın başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, AK Parti döneminde Denizli'de köylere ve tarıma yönelik yatırımları, destekleri anlattı. Pamuk primini referandum öncesi açıklamayacaklarını belirten Zeybekci, "Hep bu memlekette seçim öncesi söylendi vaatler. Ne veriyorsa 5 fazlası diye. Kimin parasını veriyorsun? Bu memleketi bu hale bu tarz uygulamalara çanak tutarak getirdik" dedi.
"16 NİSAN, CHP'YE DE İYİ GELECEK"
Referandumun Türkiye'yi prangalarından kurtaracağını belirten Zeybekci, 16 Nisan'ın millete, siyasete, CHP'ye bile iyi geleceğini söyledi. Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin meselesi olmadığını belirten Zeybekci, "16 Nisan sizin meseleniz. Türkiye'nin bekası için en önemli mesele. Bu yüzden hepinizden büyük bir gayret bekliyorum. Türkiye'nin bu hastalıktan kurtulması lazım. AK Parti olarak 10 yıldır bunun savaşını veriyoruz. Yalvarıyoruz ne olur gelin diyoruz. Anayasa yapalım bu milleti kurtaralım. Gelin bu ülke ayağına pranga olan bu anayasa ile devam edemez gelin diyoruz. Neden olmadı sebebini biliyorsunuz. Azıcık olsun benim olsun zihniyeti. Şu anda ana muhalefet genel başkanının tek şeyi bu. 16 Nisan bir millet meselesi. Herhangi bir partiye oy vermeyeceğiz. Bu yeni sistem herkese eşit değil mi? Bu 18 maddenin neresinde AKP-MHP yüzde 10 önde başlar diye bir şey var mı? 16 Nisan bu memlekete, siyasete iyi gelecek. CHP'ye de iyi gelecek. 16 Nisan'dan sonra CHP'nin başına yüzde 60'ı, 70'i kucaklayan bir anlayış gelecek. Millete göbeğini kaşıyan adam demeyen bir zihniyet gelecek. Bunun için gidin CHP'li kardeşlerinizin de elinden tutun ve onlara gerçeği anlatın. Çünkü ana muhalefetin başındaki isim tek ayak üstünde 40 yalan söylüyor. Biliyor ki; 16 Nisan'da evet çıkarsa kendi o partinin başında kalamayacak. Aslında sandıktan çıkacak evet, CHP'yi de yüzde 20-25'lik kısır aralıktan kurtaracak. 16 Nisan CHP'nin de kurtuluş günüdür" dedi.
"PKK'NIN UZANTISI PARTİYİ CİLALAYIP, BOYADILAR"
7 Haziran seçimlerinde PKK'nin uzantısı bir partinin cilalanıp, boyandığını cici gösterildiğini belirten Zeybekci, "Ama ona rağmen 7 Haziran seçimlerinde ne olduğunu hep beraber gördük. Yine aynı yöntemi kullanarak, bir zamanlar otellerdeki milletvekili pazarlığının aynısıdır o. PKK'nın uzantısı olan bir partinin bu memlekette cilalayıp boyalayıp, kınalayıp ta, Türkiye partisi olacağız biz, demokrasiden ayrılmayacağız, bölücülük yapmayacağız, parlamentoda siyaset yapacağız diyerek bir de eline saz verdiler biliyorsunuz, türkü söyletmek için" diye konuştu.
Anayasa değişikliğiyle koalisyonların sona ereceğini, bundan sonra gelecek tüm iktidarların milli olmak zorunda olacağını belirten Zeybekci, "Bu sistemden kurtulmak Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrakini garanti altına almaktır. Ülkenin geleceği için. Kim gelirse gelsin, ister sağdan, soldan gelsin. Bundan sonra milli olmak zorunda. Yüzde 50'yle geldiği zaman yüzde 60'ı kucaklayan değerlerle gelmek zorunda" diye konuştu.
"YAPILANLARIN HESABI SORULACAK"
16 Nisan'la ilgili tereddütü olanların hedefte kimin olduğunu takip etmesi gerektiğini belirten Zeybekci, "16 Nisan'la ilgili bir tereddüdünüz varsa hedefte kimin olduğunu takip edin. Hedefte önce Türk Bayrağı var, bu vatan var. Avrupa'da bizlere her türlü çirkinlik yapılıyor. Alman Bild Dergisi'nin şahsıma ettiği hakaret gibi. Şu an avukatlarım Almanya'da. Biz Bild'den her türlü hesabı soracağız. Bu benim nefsi meselem. Siz de 16 Nisan'da biliyorum ki; bütün bu yaşananların hesabını soracaksınız. Çünkü bu yapılanı Türkiye'nin en hasım ülkelerinden Ermenistan'daki bir küfürbaz bile yazmaz. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu milletin sabrını test edenler görecek ki terör örgütünü sevindirmeyeceğiz" diye konuştu.
Bakan Nihat Zeybekci, daha sonra Çardak İlçesi'ne gitti ve burada vatandaşlara seslendi.

FOTOĞRAF

Bakan Zeybekci: Bakan Zeybekci:

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler