YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Zeybekci, Polislerin Bayramını Telsizden Kutladı (2)

'DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA TAŞIMA OPERASYONUNU YAPTIK' Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Türkiye'nin

Bakan Zeybekci, Polislerin Bayramını Telsizden Kutladı (2)

'DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA TAŞIMA OPERASYONUNU YAPTIK'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Türkiye'nin Katar'a yaptığı yardıma değinen Bakan Zeybekci, "Dün gece saat 24.00 itibari ile 121 tane kargo uçağı gitti bugüne kadar. Dile kolay dünyanın en büyük bugüne kadar ki hava taşıma operasyonunu 2 haftada yaptık. Bir gemi gitti arkasından 7 tane tır gitti, arkası bir gemi daha ve bugün uçaklar devam ediyor ve normalleşiyoruz, şimdi gemi yani deniz yolu ve kara yoluna gönderiyoruz. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gördük" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan ile çok sayıda partili katıldı. Partililerle bayramlaşan Bakan Zeybekci, daha sonra gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı. Bakan Zeybekci, bulunduğumu çağda savaşların değiştiğini, kahraman veya onurlu şerefli düşmanların olmadığını, hainlerin olduğunu, savaşların başka boyutlara geçtiğini söyledi. En namuslusu en onurlusunun ekonomik savaşlar olduğunu ifade eden Zeybekci, "Onun için ekonomi savaşını mutlaka ve mutlaka kazanmak zorundayız. Ekonomi de bağımlı olan milletler bağımsız milletler değildir. Para alan buyruk alır, para alan emir alır. Borç alan, kredi alan veyahut ta bir şekilde muhtaciyetini gideren milletler emir almaktan da çekinmemesi gocunmaması lazımdır" dedi.
'TÜRKİYE'NİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜ'
Bakan Zeybekci, konuşmasında Katar'a yardımların devam ettiğini belirterek, "Şu an itibariyle dün gece saat 24.00 itibari ile 121 tane kargo uçağı gitti bugüne kadar. Dile kolay dünyanın en büyük bugüne kadar ki hava taşıma operasyonunu 2 haftada yaptık. Bir gemi gitti arkasından 7 tane tır gitti arkası bir gemi daha ve bugün uçaklar devam ediyor ve normalleşiyoruz şimdi gemi yani deniz yolu ve kara yoluna dönüşüyoruz. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gördük, onların günlük ihtiyaçlarını gördük. Ve Katar 2.2 milyon nüfusu ile bugün Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunu gördü. Biz Katar'a bu şekilde destek verirken birilerine karşı bir hamle değildi bu. Birilerinin yapmış olduğu ramazan mübarek günde insanların en temel masum ihtiyaçları olan insani ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak bir insan olarak bu milletin tarih boyunca hep yaptığı görevdir. Biz refleks olarak da millet olarak böyle doğru bir refleks verdik" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de Gümrük Birliği Güncellemesiyle ilgili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Zeybekci, "3 çok önemli görüşme gerçekleştirdik. Avrupa Birliği ile yapmış olduğumuz bu görüşmelerde de gümrük birliğinin güncellenmesi ile ilgili çok önemli görüşmeler yaptık. Ve karşı tarafta bizim tarafımızda yani Avrupa Birliğinde ve Türkiye'de gümrük birliği güncellenmesinin yani bu şu demek şu anda sanayi ürünlerini kapsayan gümrük birliğinin sanayi ürünlerinin tamamını, hizmetler sektörünü, tarım ve gıdayı ve kamu alımlarını, elektronik ticareti yani Avrupa birliği ile ful entegrasyon diyeceğimiz bu güncellemeyi Avrupa Birliği ile Türkiye yapma konusunda hiçbir tereddütleri yok. Her iki taraf kazanacak. Şu anda yaklaşık olarak 150 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmimiz bu güncelleme gerçekleştiği andan itibaren yaklaşık olarak bir yıl içinde 200 milyar dolara, beş yıl içinde de 300 milyar dolara çıkacak. Tabi ki Avrupa Birliği ile aramızda en güçlü platformda ekonomik anlamda gümrük birliği platformu bu da tam üyelikle ilgili bizi destekleyen bir süreç olacak. Şu anda bununla ilgili de tam bir uyum içinde yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, Polislerin Bayramını Telsizden Kutladı (2)Bakan Zeybekci, Polislerin Bayramını Telsizden Kutladı (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler