YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Bozoğlu'ndan, Denizli'de Hava Kirliliği Uyarısı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, Denizli Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, kentte aylardır süren hava kirliliğine dair

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Bozoğlu'ndan, Denizli'de Hava Kirliliği Uyarısı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, Denizli Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, kentte aylardır süren hava kirliliğine dair Belediye, Valilik, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün anlaşılmaz bir şekilde sessizliğini koruduğunu, geçen 11 Ocak'ta havadaki partikül madde oranın 208 mikrogram/metreküpe çıktığını, bu değerin Avrupa Birliğinin sınır değeri olan 50 mikrogram metreküpün 4 katı olduğunu söyledi.
Bozoğlu, kentin yöneticilerinin, halkın sağlığını korumakla görevli kişilerin hala herhangi bir açıklama yapmadığını ve önlem planı da açıklamadığını belirtip, "Denizli'deki kirlilik verileri incelendiğinde büyük bir tehlike yaşadığı açıkça görülüyor. Denizli'de ciddi bir kirlilik problemi olmasına rağmen, sadece partikül madde 10 ve kükürtdioksit "DENİZLİLİLER KANSER RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"
Partikül maddeler civa, kurşun, kadmiyum gibi ağır metaller ile kanserojen kimyasalları bünyelerinde bulundurduğunu ifade eden Bozoğlu, "Bu zehirli ve kanser yapıcı kimyasallar, nemle birleşerek aside dönüşüyor. Kurum, uçucu kül, benzin ve dizel araç egzoz partikülleri gibi kanser yapıcı maddeler içerdiğinden bunların uzun süre solunması kansere sebep oluyor. Bu partikül madde kirleticisi Denizli'de en büyük problem. Akciğer hastalıklarının tamamı Denizlililer'in kaderi haline getirildi" diye konuştu.
"İL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ YAPMIYOR, TEMİZ HAVA EYLEM PLANI YOK"
Bozoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mevzuatına göre, her ildeki Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün 2014 - 2019 yıllarını kapsayan temiz hava eylem planını oluşturmak zorunda olduğunu belirtip, şöyle devam etti:
"Bu planla da kirlilik nedenleri belirlenerek ve çözüm üretilebiliyor. Denizli'de uzun süredir yaşanan hava kirliliği sorunu herkes tarafından bilinmesine rağmen il müdürlüğü temiz hava eylem planını hazırlamamıştır. 2015 yılına gelmişken 2014 - 2019 yıllarını kapsayacak planın çıkmamış olması kabul edilemez. Denizli Valiliği görevini yerine getirmiyor. Halk sağlığı müdürlüğü herhangi bir çalışma yapmıyor. Salon toplantılarında basına poz veren yöneticiler, halk sağlığını tehdit eden bu somut soruna dair çözüm üretmiyor. Halk sağlığı risk altındayken, bu soruna çözüm üretmesi gereken Sayın Bakan İdris Güllüce, TMMOB'a bağlı odalarla uğraşıyor. Kendisini kirlilik yaşanan bölgeleri ziyaret etmeye, görevi olan Çevre Bakanlığı'nı icra etmeye davet ediyoruz."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler