YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Vekil Basmacı'dan Bakan Zeybekci'ye Oy Avcılığı Eleştirisi

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleri öncesi dar gelirliler için Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 250 TL aylık taksitle

Chp'li Vekil Basmacı'dan Bakan Zeybekci'ye Oy Avcılığı Eleştirisi

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleri öncesi dar gelirliler için Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 250 TL aylık taksitle 25 bin konut yapacağını açıklamıştı. Bakan Zeybekci, 1 Kasım erken seçimleri öncesi Denizli'nin yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada ucuz konut sözünü tekrarladı. Bakan Zeybekci, "Biz söz verdik mi canımız pahasına sözümüzü tutarız. 9 milyon metrekare alanda zemin etüdü tamamlandı. Ucuz konut için bu alan TOKİ'ye devredilecek. 2 hafta içinde projenin detayları ortaya çıkacak. Proje 3 yılda tamamlanacak ve Denizli'de evsiz insan kalmayacak" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili olan Bakan Zeybekci'nin oy avcılığı yaptığını söyleyen CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
"Geçen seçimde konut projesiyle oy avcılığı yapan AKP, 1 Kasım seçimleri öncesi de aynı taktiği uygulayarak vatandaşın oyunu alabilme telaşı içine girdi. Aradan geçen dört ayda hiçbir şey yapamayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, seçimlere bir ay kala, oy umutlarını yine 25 bin konut projesine bağlamaya başladı. 25 bin konut projesine başvuranların sayısı daha önce 126 bin olarak açıklanmıştı. Bakan Zeybekci, önceki gün başvuranların sayısını 132 bin olarak dillendirildi. Altı bin fark, bu projeye hala kayıtların devam ettiğini mi gösteriyor? Yoksa projenin kaderi gibi, başvuranların sayısı da belirsiz mi? Yerine getiremeyeceğiniz sözleri vermeyin. Vatandaşı 'bir hafta sonra' diye diye dört aydır oyalıyorsunuz. Son umudunuz da, bu projeye yazılan insanların oylarını alarak milletvekili çıkartabilmek. Yeter artık, kimsenin hayalleriyle, umutlarıyla oynamayın. Altı boş projelere halkın inancı kalmadı."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler