YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'e 1.5 Milyon Dolarlık Havlu Sattı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, Denizli'de Kaynak Group şirketlerinden Kaynak Havlu, dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçısı olan Çin'e ihracat

Çin'e 1.5 Milyon Dolarlık Havlu Sattı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, Denizli'de Kaynak Group şirketlerinden Kaynak Havlu, dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçısı olan Çin'e ihracat yaptı. Yılda 250 bin bornoz ve 1 milyon 250 bin kilogram havlu üretim kapasitesi olan Kaynak Havlu, uzun süren görüşmeler sonunda Çin'de 360 tekstil ürünleri satış mağazası olan ve merkezi Şanghay'da olan firmayla 1.5 milyon dolarlık havlu ihracatı anlaşması yapmayı başardı. Anlaşma kapsamında hey ay firmanın istediği miktarda havlu Çin'e gönderilecek. Kaynak Havlu'dan firmaya ilk havlular geçen hafta gönderildi.
Zucchi, TJ Morris, Crown Crest, Hugo Boss, ATB, Domtex, Madame Coco gibi firmalara havlu, bornoz, banyo paspası üreten ve yıllık ihracatı 20 milyon dolar olan Kaynak Havlu Genel Müdürü Ercüment İzkaya, dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçısı olan Çin'e ihracat yapmayı başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çin'e en büyük ve en gözde lüks tekstil mağaza zincirlerinden biri olan firmayla yıllık bazda 1.5 milyon dolarlık anlaşma yaptıklarını belirten İzkaya, "Yaptığımız anlaşmayla Çin'e her ay bir TIR havlu göndereceğiz. Çin, dünyanın en büyük ev tekstil ürünleri ihracatçısı. Kalite, farklı tasarım, renk ve motiflerimizle özel koleksiyon hazırlayarak Çin'e ihracat yapmayı başardık. Kalite ve tasarım ile giremeyeceğimiz pazar, satamayacağımız ürün yok. Tereciye tere sattık diyebiliriz" dedi.
Denizli'den Çin'e daha önce de havlu ihracatı yapıldığını belirten İzkaya, "Denizli'den Çin'e daha önce de havlu ihracatı yapan firmalarımız var. Ancak ilk kez bu kadar büyük ölçekli bir anlaşma yapılıyor. Bunu başardığımız için mutluyuz. Avrupa'nın önde gelen markalarına üretim yapıyoruz. İhracatımızın büyük bölümünü Rusya, İtalya ve Yunanistan'a gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Çin'e 1.5 Milyon Dolarlık Havlu Sattı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler