YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizli'de Gıda Zehirlenmesi Tedirginliği

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 fabrika ile adliye sarayından 200'e yakın kişinin kusma,

Denizli'de Gıda Zehirlenmesi Tedirginliği

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 fabrika ile adliye sarayından 200'e yakın kişinin kusma, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri bunun üzerine harekete geçti. İki müdürlük, fabrikaların yanı sıra üniversite yemekhanesi ve kentin çeşitli yerlerinden su örnekleri alarak tahlile gönderdi. Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, yaptığı yazılı açıklamada 12 Mayıs gecesi Organize Sanayi Bölgesi'nkeki bir fabrikadan 112 Acil Servis ambulansları ile şikayetli bulunan 24 hastanın hastanelere sevk edildiğini, bu sayının Çarşamba gününe kadar 37'e çıktığını söyledi. İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, şöyle dedi:
"Bunun dışında bu tür belirtiler ile ambulanslarımızca sağlık kuruluşlarına sevk edilen hasta bulunmamaktadır. Ayrıca ilimizdeki çeşitli sağlık kuruluşlarına konu ile alakalı münferit kişisel müracaatların olduğu bilgisi mevcuttur. Şu an bu belirtilerden yatırılan ya da tedavi görmekte olan hasta bulunmamaktadır. Başvuruların tamamı ayaktan tedavi edilerek hastanelerden ayrılmışlardır."
SU VE GIDA NUMUNELERİ ALINDI
Arpacı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili inceleme ve araştırmaların başlatıldığını söyledi. Arpacı, "İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce şehrin farklı noktalarından ve uygun görülen yerlerden incelenmek üzere su numuneleri alınmış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ise ilgili işletme ve kuruluşlardan gıda numuneleri alınarak tahlil için laboratuvarlara yönlendirilmiştir. İlgili müdürlüklerimizce konu ile ilgili gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir" diye konuştu.
HASTANELERDE ŞU AN YATARAK TEDAVİ OLAN YOK
PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ise hastanenin acil servisine bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle başvuran hasta sayısında artış görüldüğünü bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Hastaların öyküsü ve semptomları değerlendirildiğinde gıda kaynaklı bir enfeksiyon olabileceği düşünülmektedir. Yapılan ön değerlendirmede yemeklerini kampüs içi ve dışında farklı yerlerde yemiş olan hastaların olduğu tespit edilmiştir. Olası kaynağı belirlemek üzere çeşitli örnekler alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Şu an itibariyle hastanede yatarak tedavi olmayı gerektiren bir vakamız bulunmamaktır. Gelen laboratuvar sonuçlarına göre kesin nedenler ile ilgili ayrıca açıklama yapılacaktır."

Denizli'de Gıda Zehirlenmesi Tedirginliği

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler