YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizli’de İnsan Vahşeti

Denizli’de 4 sokak hayvanı önce zehirlendi daha sonra işkence edilerek öldürüldü.Denizli’de yaşanan olay Kuşpınar Mahallesi’nde...

Denizli’de 4 sokak hayvanı önce zehirlendi daha sonra işkence edilerek öldürüldü.

Denizli’de yaşanan olay Kuşpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler sokakta yaşayan iki kedi ve iki köpeği önce zehirlediler daha sonra da işkence ederek öldürdüler. Vatandaşlar tarafından yol ortasında kanlar içinde bulunan kedilerin birinin kuyruğunun kesildiği, diğer hayvanların da dövülerek öldürüldüğü görüldü. Olayı duyan Denizli Hayvanları Koruma Derneği üyeleri olayın peşini bırakmayarak ölen hayvanların ölüm sebebini öğrenmek için Denizli Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürdü. Kedi ve köpeklere burada yapılan otopside hayvanların önce zehirlendiği daha sonra da dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Denizli Hayvanları Koruma Derneği sözcüsü Simge Ünal, öldürülen kedilerin fotoğraflarını ve Denizli Sokak Hayvanları Kliniği’nden aldıkları zehirlenme ve işkence gördüğüne dair raporla birlikte bu şahısların yakalanması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Kedilerin öldürüldüğü sokakta incelemeler yapan Denizli Hayvanları Koruma Derneği sözcüsü Simge Ünal, sokakta yaşayan vatandaşlarla da konuşarak olayı öğrenmeye çalışıyor. Yaşanan bu olayı kendilerine gelen ihbarla öğrendiklerini belirten Simge Ünal, “Olay yerine geldiğimizde iki sokak kedisi ve iki sokak köpeğinin zehirlendiğini gördük. Bu bölgede yaşayan ve sokak hayvanlarına bakan bir arkadaşımız bulmuş. Kedinin birisini burada diğerini çöp kovasının orada buldum. İlk bulgulara göre zehirlendiğini düşünüyoruz. Yol ortasında gördüğümüz kedileri yol kenarına aldık. Olayı gören var mı diye araştırma yaptık ama olayı gören duyan yokmuş. Burası biraz kör nokta olduğu için askeriyenin kameraları da çekememiş. Denizli Belediyesi gelerek hayvanları aldı ve götürdü” dedi.

Ölen hayvanlar için otopsi yapılmasını istediklerini belirten Ünal şöyle devam etti: “Biz bu ölen hayvanların başına ne geldiğini öğrenmek istedik. Rapor da hemen çıktı. Denizli Belediyesi sokak hayvanları kliniği veterinerlerinden Hüseyin Kılıçarslan’ın hazırladığı tutanağa göre bu hayvanların zehirlendiği ve işkence gördüğün kanaatine varılmıştır. Bir tanesinin kuyruğu ucundan kesilmiş, ağız ve burnundan darbe aldığı karaciğerinde dejenerasyon olduğuna dair tutanak tutturduk. Bu olayın peşini bırakmamak için de suç duyurusunda bulunduk.”

‘BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ’

Olayın ardından her gün mahalleye gelerek araştırma yaptıklarını kaydeden Ünal sözlerini şöyle tamamladı: “İnternet sitemiz üzerinden de bu şahısların yakalanması için çalışma yapıyoruz. Geldiğimizde buraya geldiğimizdeki görüntü çok kötüydü. Kuyruğu kesilmiş, ağzından kan gelmişti. Zehirlendiler ve ardından işkenceyi görünce biz insanlığımızdan utandık. Vicdanı olan insanlar bunu yapmaz. Bunu yapan insan olamaz. Kesinlikle psikolojik tedavi görmesi lazım. Bu kişinin bulunması lazım çünkü hala aramızda. Hayvanlara bunları yapan ilerde insanlara kim bilir neler yapar?”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler