YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha:şehit Kızından Yürek Yakan Paylaşım: 'dün Gece Çok Çığlık Attım Gökyüzüne, Sesim Sana Ulaşır Diye'

 DENİZLİ'de bugün düzenlenen törenle toprağa verilen şehit Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör'ün üç kızından Miraç Güngör'ün babasının ardından sosyal medyada

DENİZLİ'de bugün düzenlenen törenle toprağa verilen şehit Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör'ün üç kızından Miraç Güngör'ün babasının ardından sosyal medyada duygularını dile getirdiği paylaşım, yürekleri dağladı.Şehit uzman çavuşun büyük kızı Miraç Güngör, babasının dün Çardak Havalimanı'nda al bayrağa sarılı tabutunun askerler tarafından taşındığı fotoğrafı da ekleyerek yaptığı paylaşımında, "Dayanamıyorum baba, inan dayanamıyorum. Çok hayalimiz vardı, ne güzel hayallerimiz vardı. Sanki her şey bir kabustan ibaret, senin o uçaktan inişin, askerlerin seni taşıması, göğsümde yazan Şehit Emin Güngör yazısı" ifadelerini kullandı.

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'nda El Bab'da çıkan çatışmalarda şehit düşen Denizlili piyade uzman çavuş Emin Güngör, bugün Acıpayam'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. 40 yaşındaki şehit uzman çavuşun üç kızından en büyüğü olan lise öğrencisi Miraç Güngör, babasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yürekleri dağladı. Facebook sayfasında babasına seslenen 15 yaşındaki Miraç Güngör, onun Çardak Havalimanı'na getirilirken Türk bayrağına sarılı askerlerin omuzlarındaki fotoğrafına da yer verdi. Miraç Güngör, sosyal medyada gözyaşı döktüren duygularını paylaştı.

NİYE BU KADAR ERKEN?

Paylaşımına, "Dayanamıyorum baba, inan dayanamıyorum" cümlesiyle başlayan Miraç Güngör, "Dayanamıyorum baba, inan dayanamıyorum. Çok hayalimiz vardı, ne güzel hayallerimiz vardı. Hani hep derdin ya, bir asker ol da göğsümü gere gere 'Benim kızım asker' diyeyim. Bir de arada 'Teğmen Miraç' diye seslenirdin, nasıl gaza gelirdim anlatamam. Kim beni destekleyecek bu kadar. Sanki her şey bir kabustan ibaret, senin o uçaktan inişin, askerlerin seni taşıması, göğsümde yazan Şehit Emin Güngör yazısı. Niye bu kadar erken, isyan etmek istemiyorum ama ülkede bu kadar şerefsiz varken, niye sen? Benim artık koşulsuz şartsız güvenebilceğim bi erkek yok hayatımda. Ya da kapı gibi babam var bana bişey olmaz diyemiyeceğim" dedi.

AÇMAYACAĞINI BİLDİĞİM TELEFONUNU ARADIM

Babasına son kez sarılmak ve öpmek istediğini de dile getiren lise öğrencisi Miraç, "O kadar çok istiyorum ki son kez sarılmak, doya doya öpmek, o güzel yüzünü son kez görmek istiyorum Yarın göröceğim yüzünde bir şey yokmuş öyle diyorlar. Baba çok mu yandı canın, çok mu can çekiştin? Dün açmayacağını bildiğim telefonunu aradım, görmeyeceğini bildiğim bir sürü mesaj attım. Hala şaka gibi geliyor. Sanki yine arıycam yeni paylaştığım fotoğrafa laf edeceksin, yaptığım makyaja, giydiğim kıyafete huysuzlanacaksın. Yine telefonla çok oynamama kızacaksın. Baba umarım kalbini kıran bir söz söylememişimdir. Seni çok seviyorum, biliyorsun değil mi? Sen bizi hep izliyorsun onu da biliyorum. O kağıdı mezarına mı bıraksam yoksa ben de mi kalsa bilmiyorum. Hayalim gelince boynuna atlayıp vermekti. Olmadı. Ve hakkını yiyenlerin vicdanını rahatlatmak için yapmacık üzüntüleri ayrı bir olay. Bunun öbür dünyası var baba üzme kendini" diye yazdı.

Şehit babasına son kez seslenen Miraç Güngör, paylaşımını, "Dün gece çok çığlık attım gökyüzüne belki sesim sana ulaşır diye. Biricik kızın" cümleleriyle tamamladı.

ŞEHİDİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Fırat Kalkanı Harekatında Suriye'nin En Bab kentinde DEAŞ'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 40 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör, memleketi Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı asker törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Emin Güngör'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak kırsal Güney Mahallesi'ndeki babaevinin önüne getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Yaklaşık 3 bin kişinin karşıladığı Türk bayrağına sarılı cenaze evin önüne askerler tarafından taşındı. Şehit eşinin tabutuna sarılan eşi Ayşe Güngör ve kızları Miraç Güngör
CENAZE NAMAZI MEYDANDA KILINDI

Buradaki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Afyonkarahisar İkmal Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçarslan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri ve sivil erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze töreni için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Cenazenin kılınacağı meydan bariyerlerle çevrildi. Polis arama noktalarında vatandaşları aradıktan sonra alana aldı.

EŞİ VE KIZLARI MEZARINA TOPRAK ATIP, SU DÖKTÜ

Kılınan namazın ardından Şehit Uzman Çavuş Güngör'ün askerlerin omzunda bir süre taşınan cenazesi Acıpayam Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Cenazeye katılan vatandaşlar, mezarlıkta bulunan top arabasının üzerine çıkarak ilginç görüntüler oluşturdu. Şehidin cenazesi toprağa verilmeden önce yüzü son eşi Ayşe Güngör'e gösterildi. Ardından cenazesi toprağa verildi.

Bu sırada ağlayan eşi Ayşe Güngör ile kızları Miraç, Sonay ve Ceylin Güngör'ü yakınları teselli edilmeye çalıştı. Şehidin kızları ve eşi tek tek mezara toprak attı ardından da su döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şehidin cenazenin baba evine gelmesinden görüntü

-Şehidin eşi ve kızlarının cenaze başından ağlaması

-Şehidin eşinin ağıtlarından görüntü

-Dua okunması ve cenazenin götürülmesinden görüntü

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü

-Mezarlıktan görüntü

-Kalabalıktaki bazı kişilerin şehitlikteki top arabasına çıkmalarından görüntü

-Şehidin kızı Ceylin Güngör'ün ağlamasından görüntü

-Şehit kızlarının ağlamasından görüntü

-Şehidin yüzünün eşine son kez gösterilmesinden görüntü

-Şehidin kızlarının mezara toprak atıp, su dökmesi

(Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)-

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler