YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erken Doğan Bebek Hayata Tutundu

Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 26 haftalık ve 700 gram olarak doğan...

Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 26 haftalık ve 700 gram olarak doğan Cemre Hopa Yılmaz bebek, üç aylık tedaviden sonra taburcu edildi.

Öğretmen Özlem Hopa Yılmaz ile Besim Hopa Yılmaz çiftinin ilk bebeği olan minik Cemre, 26 haftalıkken 700 gram ağırlığında doğdu. Cemre bebeğin ilk doğduğunda yüzde 70 ölüm riskinin bulunduğunu, 3 aylık tedavi ve takibin sonucunda ise sağlığına kavuşturulduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uzman Dr. Cüneyt Tayman, büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Özlem Hopa Yılmaz’ın doğum sancılarının erken olması üzerine sezaryenle doğum yapıldığını ifade eden Tayman, “Sezaryen sonucunda 700 gram ağırlığında doğan ve erken doğum nedeniyle akciğerleri tam olarak gelişmeyen Cemre bebeği solunum yetmezliği sorunu yaşadığı için hemen yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 30 gün solunum cihazında takip ettik. 30 günün sonunda akciğerinin yeterli gelişmeyi göstermesi üzerine solunum cihazından çıkarıldı. Ve bu arada küçük miktarlarda beslenmeye başlandı. Şu an 3 aylık ve artık taburcu oluyor. Cemre bebeğin sağlıklı bir şekilde taburcu olması için gelişebilecek bu komplikasyonlar ile gerektiği şekilde mücadele edildi” dedi.

Anne Özlem Hopa Yılmaz ise, çok küçük ve erken doğmasından dolayı bebeğini kaybetme korkusu yaşadığını anlatarak, “Bebeğim 26 haftalık doğmuştu. Bebeğimizi kaybetme korkusu yaşadık. Bu yüzden tedavi süreci bizim için çok zorlu bir süreçti. Çok şükür ki bebeğim sağlığına kavuştu. Bebeğimizin sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorumuza, buradaki hemşirelerimize ve yardımcı personele çok teşekkür ediyorum. Bebeğimizin inşallah sağ salim büyüdüğünü görürüz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler