YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisarcıklıoğlu: Türkiye Yapısal Reforma Odaklanmalı

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu onuruna Colossae Otel'de

Hisarcıklıoğlu: Türkiye Yapısal Reforma Odaklanmalı

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu onuruna Colossae Otel'de verdiği yemeğe Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin oda ve borsa başkanları, çok sayıda kentin oda ve borsa başkanları, Denizli bürokrasisi katıldı. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'nin Denizli'ye yaptıracağı ve 6 milyon 500 bin TL'ye mal olacak 24 derslikli Meslek Lisesi'nin protokolünü Vali Şükrü Kocatepe ile birlikte imzaladı. Valilik okulun yapılacağı alanı belirledikten sonra temel atılacak.
"TÜRKİYE REFORM YAPMAYI UNUTTU"
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli'ye TOBB olarak Endüstri Meslek Lisesi yapacaklarını hatırlatarak, "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta ızdırap var. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik ve beraberlikten taviz vermeyen Denizli'yi kutluyorum" dedi.
Hisarcıklıoğlu, reformlar konusunda Denizli'yi örnek göstererek, "Türkiye'de açılan yeni şirket sayısı yılın ilk 11 ayında, önceki yıla göre yüzde 18, Denizli'de ise, yüzde 27 artış var. Türkiye'de protesto olan senetlerin tutarı, geçen yıla göre yüzde 9 artış, Denizli'de ise, yüzde 4 oranında. Denizli'nin 300 kilometre çevresi içerisinde ekonomik büyüklük 202 milyar TL. Daha gidecek çok yolu var ve önü açık bir kent Denizli. Türkiye'de kadın ve genç girişimci sayısı artmaya başladı. Kadın girişimci sayısındaki artış son 1 yılda erkeklerden fazla. Kadın ve genç girişimci sayısı artmalıdır. Türkiye, her şeyiyle, sistemini yeniden inşa etmesi lazım. Haziran'daki seçimleri geçirdiğimizde 4 yıl seçim yok. Sistem değişikliği ve yapısal reformlar için büyük bir avantaj bu. Yapısal reforma odaklanmalıyız, Haziran seçimlerinden sonra. 6 yıldır Türkiye reform yapmayı unuttu. Birbirimizin içinde ayrışmaya başladık. Denizli'nin yaptığı gibi ortak akılda birleşeceğiz. Farklılıklarımız zenginliğimiz. Bunu ülkenin zenginleşmesi için kullanmalıyız. Ne olur herkes birbirini sevsin. Sevgi ön plana çıksın. Türkiye olarak birbirimizi sevmek zorundayız. Ortak akılda buluşalım. Başbakan açıkladı, Türkiye'yi 2.5 kat daha büyüteceğiz, hedef budur. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireriz ama bu bile yeterli değil. 16 imparatorluk kurmuş bir milletiz. Bize yakışan Türkiye'yi dünyanın en büyük 1+0 ekonomisi arasına sokmak, ama bizden sonraki nesil Türkiye'yi dünyada bir numara yapacaktır" dedi.
Yemeğin ve konuşmaların ardından TOBB'nin Denizli'ye yaptıracağı Meslek Lisesi'nin protokolü imzalandı, TOBB Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
FOTOĞRAF

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler