YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan Fabrikanın Işçileri Bankada Eylem Yaptı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, 2009 yılında üretimini durduran tekstil fabrikasının eski çalışanları, alacakları için banka şubesinde eylem yaptı.

Denizli'de, 2009 yılında üretimini durduran tekstil fabrikasının eski çalışanları, alacakları için banka şubesinde eylem yaptı. Denizli Basma ve Boyama Sanayisi'ni satın alan bankanın Sanayi şubesine aileleriyle giden işçiler, banka müdürüne alacaklarının hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını sordu. İşçiler banka görevlileriyle görüşürken sivil polis ekipleri ve banka güvenlik görevlileri herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Olumsuz yanıt alan işçiler daha sonra bankadan çıkarken, işçiler adına açıklama yapan Abdullah Tekin, amaçlarının 22 aydan beri devam eden 850 arkadaşının DEBA ile davasının bittiğini, 22 milyon liralık alacağı olduğunu belirtti. Fabrika sahibinin, 2005 yılında banka ile protokol yapıp fabrikanın arazisini üzerine geçirdiğini savunan Tekin, şöyle dedi: "2009 yılına kadar üretime devam ettik. O zamana kadar kimin elemanı olduğumuz belli değil. Bu paraları alamıyoruz. Bu paraları alıncaya kadar banka şubelerinde eylemlerimiz devam edecek. Haklılığımızı bütün siyasiler ve herkes biliyor ama hiç kimse elin taşın altına elini koymuyor." Nevin Duman da, emeklerinin peşinde olduklarını, ölesiye kadar emeklerini almaya çalışacaklarını kaydetti. İşçiler, açıklamadan sonra eylemlerini sona erdirdi ve bankadan ayrıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler