YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyon tekvandocu hukukçu olmak istiyor

İspanya'da yapılan Açık Gençler Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda 48 kiloda altın madalya kazanan 17 yaşındaki Refik Erdem Koç, gelecekte hem olimpiyat şampiyonu hem de hukukçu olmak istiyor.

Şampiyon tekvandocu hukukçu olmak istiyor

Denizli Nevzat Erten Lisesi son sınıf öğrencisi ve Denizli Belediyespor kulübü sporcularından Refik Erdem Koç, yaptığı açıklamada, tekvando sporuna 2004 yılında babasının ve ağabeyinin teşvikiyle başladığını söyledi.

Tekvandoya başladığı ilk yıllarda bu kadar büyük başarılar kazanacağını hiç düşünmediği ifade eden Koç, antrenmanlara başladığında ortamın kendisine oyun parkı gibi geldiğini, daha sonra da yeteneğini fark ederek çalışmalara devam ettiğini anlattı.

Koç, şöyle konuştu:

''Antrenmanlara başladığım yıl, ilk kez girdiğim minikler Türkiye şampiyonasında birincilik elde ettim. Bu başarıyı kazandıktan sonra içimde büyük bir hırs oluştu. Derslerimin yanında antrenmanlarımı da aksatmadım. Son olarak 26-27 Mart'ta İspanya'da yapılan Açık Gençler Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, Türkiye'de ve yurtdışında kendimi kanıtladım.''

Milli takım kampında çalışırken yorulduğu anların olduğunu, ancak 72 milyon kişiyi temsil etme duygusunun kendini motive ettiğini anlatan Koç, şöyle devam etti:

''Madalya töreninde İstiklal Marşımız okundu ve ardından bayrağımız göndere çekildi. O anda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandığı Çanakkale Zaferi aklıma geldi. Çünkü biz bu topraklarda yaşayabiliyorsak, bunu o yüce insanlara borçluyuz. Milli duygularım kabardı ve doğal olarak gözyaşlarımı tutamadım.''

Koç, olimpiyatlarda da altın madalya kazanmayı hedef olarak belirlediğini anlatarak, ''Aynı zamanda adalet dağıtan iyi bir hukukçu olmak istiyorum''dedi.

-ANTRENÖRÜ ÖZGÜR ARIM-

Koç'u çalıştıran Denizli Belediyespor tekvando takımı antrenörü Özgür Arım, sporcusunun katıldığı ilk uluslararası şampiyonada, Avrupa şampiyonu olduğunu dile getirdi.

Arım, şöyle dedi:

''İnşallah, Refik'in bu başarısını devam ettireceğiz. Ağabeyi de tekvandocuydu. Benim tek hayalim ağabeyinde yaşayamadığımız bu duyguları kardeşinde de yaşamak. Refik'in ağabeyini dünya şampiyonasına göndermiştik ama şanssız bir şekilde sakatlanmıştı. Onun için Refik Erdem'i dünya şampiyonasında şampiyonluk kürsüsünde görmek istiyoruz.

Bu bizim için ulaşılması zor olmayan bir durum. Antrenörlük yaşantımı onunla birlikte dünya şampiyonu olarak noktalamak istiyorum. Onu olimpiyatlarda da şampiyon yaparak antrenörlüğü bırakacağım.''

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler