YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sertleşme Ve Eğrilik Sorununa Cerrahi Müdahale

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, 40 yaş üstü erkeklerin yaklaşık yüzde 30'unda sertleşmeyle ilgili sorunlar yaşandığını kaydetti.

Sertleşme Ve Eğrilik Sorununa Cerrahi Müdahale

Ferah IŞIK/DENİZLİ, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, 40 yaş üstü erkeklerin yaklaşık yüzde 30'unda sertleşmeyle ilgili sorunlar yaşandığını kaydetti. Op.Dr. Işık, "Sigara tüketimi, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği ve obezite, sertleşme sorunu açısından önemli risk faktörleri olarak karşımıza çıkıyor. Sertleşme sorununun en sık görülen fiziksel nedeni penisin damarlarıyla ilgili hastalıklardır. Damar hastalıkları, penise ulaşan ve sertleşmeyi sağlayan kan miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Aynı zamanda kanın penis içinde kalması ve dolayısıyla sertleşmenin sürdürülmesi de penisteki toplardamar sisteminin sağlam olarak çalışması sayesinde olmaktadır. Eğer hasta, damar sistemini etkileyen az önce saydığımız risk faktörlerine sahipse sertleşme sorunu yaşaması kaçınılmaz bir son olacaktır. Biz artık bu damarsal problemleri gelişen teknolojiyle beraber, Renkli Doppler Ultrasonografi dediğimiz basit bir tetkik ile kolaylıkla teşhis ve tedavi yapabiliyoruz" dedi.
Piyasada kullanılan sertleşme sağlayıcı ilaçların, özellikle ileri derecede damarsal problemi olan hastalarda etki etmediğini ve bu hasta grubunda penil revaskülarizasyon (penisin yeniden kanlandırılması) veya penil protez implantasyonu (penisin içine mutluluk çubuğu yerleştirilmesi) ile kalıcı olarak sorunu giderebileceklerini söyleyen Op. Dr. Işık, erkeklerde cinsel ilişki kalitesini bozan bir diğer sorunun da penis eğriliği olduğunu kaydetti. 50 yaş üstü erkeklerde bu sorunun daha sık görüldüğünü belirten Op. Dr. Işık, "Bu tür eğriliklerde uyguladığımız düzeltici cerrahi yöntemlerle artık yüzde yüz başarı sağlayabilmekteyiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler