YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları" Paneli

DENİZLİ (AA) - Türk Standart Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Türkiye'nin hedefinin, 'standartları belirleyen' bir ülke olması gerektiğini söyledi. 

"Kuralı belirlemeyen oyundan düşer" Standartları belirleyenlerin batı ile rekabet edebileceğinin altını çizen Şentürk, şöyle devam etti: "Standart, oyunun kuralını belirlemektir. Oyunun kuralını rakibiniz belirlediği sürece siz rakibinizin belirlediği kurallarla bu oyunu oynadığınızda sürekli kaybetmeye mahkumsunuz. Türkiye artık sadece standartlara uyan hedefinden çıkmak, standartları belirleyen ülke hedefini kendine koymak mecburiyetindedir. Aksi takdirde 2023 gibi muhteşem hedeflerimize ulaşmamız hayalden öteye gitmeyecektir. Dünya ticaretinin artık standartlar üzerinde döndüğü gerçeğini kabul ediyorsak, bu oyunda kural koyucu olmanın çabasını sarf etmek zorundayız." Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de kent olarak, ülkenin kalkınmasında ihracatın ne kadar önemli olduğunu bildiklerini, üretilenin ülke ve dünya standartlarına uygunluğunun önemine vurgu yaptı. Panele, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ile sanayiciler katıldı. TSE Başkanı Şentürk, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler