YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Daha fazla okuyucu için kütüphaneye üyelik işlemleri kolaylaştırıldı

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, vatandaşların kitaplardan daha fazla faydalanmasını sağlamak için bu...

Daha fazla okuyucu için kütüphaneye üyelik işlemleri kolaylaştırıldı

Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, vatandaşların kitaplardan daha fazla faydalanmasını sağlamak için bu yıl kütüphaneye üyelik işlemlerinin elektronik ortamda yapılmaya başlandığını ve ikametgah ile öğrenim belgesinin istenmediğini söyledi. Amaçlarının daha kaliteli ve daha ulaşılabilir hizmetle okuyucu kitlesini çoğaltmak olduğunu ifade eden Arslan, yeni dönemde kütüphaneye üye olma işlemlerini daha da kolaylaştırdıklarını kaydetti.

Üyelik için nüfus cüzdanının yeterli olduğunu ve herhangi bir ücretin talep edilmediğini vurgulayan Arslan, “Sadece 18 yaşından küçük olanların bir sefere mahsus velisiyle gelmesi gerekmektedir. Aldığımız yeni sistemle üyelikler kısa sürede ve elektronik ortamda yapılarak okuyucuya bir yıl kullanabileceği suya dayanıklı şık bir kimlik verilmektedir.” dedi.

Kütüphanede her konuda, her düzeyden okuyucunun faydalanabileceği binlerce kitabın bulunduğunu belirten Selim Arslan, görme engelliler ile renk körlüğü bulunan vatandaşların da kütüphane hizmetinden yararlanabilmesi için yeni cihazlar ve bilgisayar programlarını kütüphaneye kazandırdıklarını dile getirdi.

Her ay kitap sergileri açmaya devam ettiklerini dikkat çeken Arslan, "Bu ay da 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle ‘sevgi’ konulu kitap sergisi açacağız. Vatandaşlarımızı ücretsiz üye olmaya kitap ve süreli yayın okumaya ve kültürel etkinliklerimizi görmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler