YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İktidarsızsın diyen kadını boğarak öldürüldü

Adana'da 44 yaşındaki Berrin Akmansoluk'u ormanda boğarak öldüren iki kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İktidarsızsın diyen kadını boğarak öldürüldü

Adana'da 44 yaşındaki Berrin Akmansoluk'u cinsel ilişkiye girmek üzere götürdükleri ormanda 'iktidarsızsın' sözü üzerine dövüp, elle boğarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Gökhan Can ve aynı yaştaki Nurullah Bedir, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetten önce trafik kazası yapan sanıklara kendi otomobilini verip, yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki M. O. beraat etti.

27 Ekim 2009'da yaşanan olayda iddiaya göre Berrin Akmansoluk, Gökhan Can ve Nurullah Bedir bir otomobille Kozan ilçesine çorba içmeye giderken, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Mustafalar Köyü civarındaki ormanlık alanda durdu. Berrin Akmansoluk ve oto alım satım işi yapan Gökhan Can, arkadaşları Nurullah Bedir'i otomobilden indirip, baş başa kaldı. 10 dakika kadar sonra Berrin Akmansoluk ve Gökhan Can tartışmaya başladı. Berrin Akmansoluk, Gökhan Can'a 'iktidarsızsın' diye bağırıp, hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine sinirlenen Gökhan Can, kadını dövmeye başladı. Gökhan Can, kavgaya müdahale eden arkadaşı Nurullah Bedir'e de birkaç kez vurup, uzaklaştırdı. Öfkesini yenemeyen Gökhan Can, Berrin Akmansoluk'u elle boğarak öldürdü. Daha sonra iki arkadaş otomobillerine binip, uzaklaştı. Berrin Akmansoluk'un cesedi bir gün sonra belden aşağısı çıplak vaziyette bulundu.

Yürütülen soruşturma sonunda Gökhan Can ve Nurullah Bedir ile Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli Astsubay Başçavuş M. O. tutuklandı. Haklarından Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel saldırı ve kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan Astsubay ikinci duruşmada tahliye edildi.

CİNSEL İLİŞKİDE BAŞARILI OLAMAYINCA KAVGA ETTİLER
Tutuklu sanıklardan Nurullah Bedir, mahkemedeki ifadesinde cinayeti Gökhan Can'ın işlediğini öne sürüp, öldürme olayına karışmadığını iddia etti.

Olay gecesi başçavuşu evine bırakıp, Kozan'a çorba içmek üzere yola çıktıklarını anlatan Bedir, "Ormanlık alana geldiğimizde Gökhan ile Berrin 'Biz konuşacağız, araçtan in' dediler. Ben araçtan indim. Araçtan 20-25 metre kadar uzaklaştım. Cinsel ilişkiye gireceklerini de tahmin ettim. 5-10 dakika içerisinde tartışmaya başladılar. Yanlarına geldiğimde Berrin, Gökhan'a 'İktidarsızsın' deyip, hakaret ederek küfrediyordu. Gökhan da ona küfrediyordu. Ben ayırmaya çalıştım. Gökhan bana da vurdu. Ben yola yardım istemeye çıktım. 10-15 dakika sonra Gökhan da arkamdan geldi. Araca bindik. Berrin'i sordum. O da 'Dövdüm, sinirlendim, orada bıraktım. Kendisi birilerinden yardım isteyecek, kendisini gelip alacaklar' dedi. Sonra da bizim eve gittik" dedi.

Diğer sanık Gökhan Can ise suçlamayı kabul etmeyip, cinayetle bir ilgisinin olmadığını savundu. Berrin Akmansoluk'u kendisinin öldürmediğini öne süren Gökhan Can, başçavuşu suçladı. Otomobillerinin Menekşe köyü yakınlarında tek taraflı kaza yaptığını belirten Can, "Devriye gezen jandarmalar gelince ceza yazılmaması için başçavuşu telefonla arayıp çağırdık. Geldi, ceza yazılmadan ayrıldık. Nurullah'ın evine gittik. Burada başçavuş , Berrin ile birlikte ayrıldı. Sonra ne oldu bilmiyorum" diye kendini savundu.

CESEDİ ASTSUBAY TEŞHİS ETMİŞ
Başçavuş ise ifadesinde Berrin Akmansoluk'u damadı aracılığıyla tanıdığını, tutuklu iki sanığı da maktulün tanıştırdığını söyleyip, kendisini şöyle savundu:

"Telefon açıp, kaza yaptıklarını söyleyince kaza yerine gittim. Nurullah, Gökhan ve Berrin benim getirdiğim araçla gittiler. Beni de jandarma ekipleri bıraktı. Ben Nurullah'ın evinde ailesiyle oturup gelmelerini bekledim. Nurullah ile Gökhan geliğinde Berrin'i sordum. Evine bıraktıklarını söylediler. Geceyi Nurullah'ın evinde geçirdik. Sabah olunca da işe gittim. Görevli olarak Kozan'a giderken de Nurullah ile Gökhan'ı da Kozan'a götürüp bıraktım. Ceset bulunduktan sonra Berrin'in kimliğini ben tespit ettim. Ailesine de ben haber verdim. Zaten Berrin'in kızı Berna, sanıkları tanır. Annesi Gökhan'dan lakabı ile bahsetmiş. Lakabı 'Ölü' olduğu için Berna da 'Bu nasıl isim anne' demiş."

ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Berrin Akmansoluk'un kızı, annesi ve damadı da sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Nurullah Bedir ile Gökhan Can'ı 'cinsel amaçla suç işlemek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Başçavuş M. O.'nun beraatına karar verildi. Mahkeme, M.O. hakkında olayı bildiği halde görevlilere haber vermediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler