YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman'da Işten Çıkartılan Işçilerin Eylemi

CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıkları ileri sürülen işçileri ziyaret etti.

CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıkları ileri sürülen işçileri ziyaret etti.

Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, işçileri eylemlerini sürdürdükleri Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaret ederek destek verdi.

Doğan, burada yaptığı açıklamada, işçilere yapılanın "zulüm" olduğunu söyledi.

İşçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldığını savunan Doğan, "Sendikal haklarını almak isteyen ve sadece sendikaya üye oldular diye işten çıkarılan işçilerin işlerinin ve ekmeklerinin elinden alınmasının kabul edilecek bir şey değil. Şu anda burada toplanan işçi kardeşlerimiz tamamen fabrikadaki özlük haklarını istiyorlar. Sendikal hak bir insan hakkıdır. Anayasa tarafından güvence altına alınmış bir haktır" dedi.

Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Kemal Sönmez ise, işçilerin sendikal hakları kapsamında kanunlara uyarak çalışmak istediklerini anımsattı.

Sönmez, işçilerin işlerine dönmeleri için fabrika yönetimiyle görüşmek istediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler