YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanı olarak görev yapacak

Cevdet Yılmaz 61. Hükumette Kalkınma Bakanı olarak görev yapacak. Yılmaz'ın Türkiye’nin dört bir yanında açılan...

Cevdet Yılmaz 61. Hükumette Kalkınma Bakanı olarak görev yapacak. Yılmaz'ın Türkiye’nin dört bir yanında açılan Kalkınma Ajansları’nda büyük emeği bulunuyor.
Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde; doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı.
Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama Uzmanlığına atandı. Devlet Plânlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.
23. Dönem Bingöl Milletvekili olan Yılmaz, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı'nı yaptı. Bu görevi esnasında, 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine atandı.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babası.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler