YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Günaydın: Belediyelere yönelik münferit değil, sistemli baskı yapılıyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti iktidarının CHP'li Belediyelere yönelik...

CHP'li Günaydın: Belediyelere yönelik münferit değil, sistemli baskı yapılıyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti iktidarının CHP'li Belediyelere yönelik sistemli 'baskı, yıldırma, gözdağı verme ve çalıştırmama politikası' yürüttüğünü iddia etti.

İzmir, Eskişehir ve Adalar belediyeleri başta olmak üzere CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar konusunda genel merkezde basın toplantısı düzenleyen Günaydın, İçişleri Bakanlığı'nın mahalli idareler üzerinde soruşturma yetkisi olduğunu hatırlattı. Türkiye'de toplam 2 bin 947 belediye bulunduğunu, bunun bin 628'inin AK Partili, 534'ünün CHP'li olduğunu dile getiren Günaydın, bin 628 AK Partili belediyenin 436'sı hakkında, 534 CHP'li belediyenin ise 271'i hakkında soruşturma izni verildiğini söyledi. AK Partili belediyeler için verilen soruşturma izni sayısının belediye sayısına oranı yüzde 25'ken, aynı oranın CHP'li belediyelerde yüzde 51'e çıktığını anlatan Günaydın, meselenin yalnızca soruşturma izni olmadığını, bu yetkinin kullanım biçiminin de önemli olduğunu savundu.

"CHP'li belediyelere yönelik sabaha karşı ve yandaş medya eşliğinde yapılan baskınlar, bir itibarsızlaştırma operasyonu şeklinde sürdürülmektedir." diyen Günaydın, "Acaba Ankara Büyük Şehir Belediyesi'nin ANFA şirketinde çalışan binlerce güvenlik elemanının hizmet alımı ihalesinden çalışma koşullarına yönelik ortaya konulan iddialara neden sessiz kalmaktadırlar?" dedi.

"İzmir için 483 sayfa iddianame hazırlayanlar acaba güpegündüz, sokak ortasında cinayet işleyenlere böyle tuğla gibi iddianameler hazırlamaktadırlar mı? 400 seneye varan hapis cezası istemektedirler mi? Yoksa Türkiye'de adam vurmanın cezası 15 yıl ama CHP'li belediye başkanı olmanın cezası 400 yıl mıdır?" diye soran Günaydın, sorunun yalnızca baskı ve yıldırma politikası olmadığını, CHP'li belediyelere yönelik bir çalıştırmama politikasının sürdürüldüğünü ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 bölgede hazırladığı kentsel dönüşüm projelerini 13 Ekim 2010'da meclisten geçirdiğini, ardından valilikten de geçerek İçişleri Bakanlığı'na tam bir yıl sonra 11 Şubat 2011 tarihinde bu projelerin girdiğini dile getiren Günaydın, İçişleri Bakanlığı'nın hala bu projeleri Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu'na göndermediğini savundu. İçişleri Bakanlığı'na yazdıkları yazı sonucu kendilerine 'projelerin incelenmesine devam edildiği' yönünde cevap verdiğini aktaran Gökhan Günaydın, "Sayın Şahin, Türkiye'yi dolaşıp garip espriler yapmak yerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu projelerini bir an evvel inceleyip Başbakanlık'a ve Bakanlar Kurulu'na gönderseniz ve orada kentsel dönüşüm çalışmaları sürse on binlerce yurttaşımız uygun olmayan konutlardan kurtulsa daha iyi olmaz mı? İzmir için bir yıldır sürdürdüğünüz bu çalışmaları Ankara Büyükşehir Belediyesi için nasıl yapıyorsunuz? Ben size tarif edeyim: 6 Temmuz'da bu projeler Bakanlar Kurulu'na gidiyor ve ertesi gün Resmi Gazete'de ilan edilerek yayımlanıyor. Yani, AKP'li belediyeyse bir günde, bir hafta süren süreç, eğer CHP'li belediyeysen bir yılda 'incelemeler devam etmektedir' diye size yanıtla geri dönülüyor." diye konuştu.

Bu yapılanların takviminin 2014'e ayarlı olduğunu iddia eden Günaydın, CHP'li belediyelerin Alman Vakıfları aracılığıyla PKK'ya para aktardığına yönelik idditaların asılsız olduğunu savundu. CHP'li belediyelerin konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dava açtıklarını dile getiren Günaydın, "Dava dilekçelerine Başbakanlık tarafından yazılan savunmalarda, 'Biz büyük belediyeleri kastetmiştik. Dolayısıyla küçük belediyelerin açtığı davalar zaten yetki açısından geçersiz olmalıdır. Ayrıca Başbakan Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu çok önemli bir konuya dikkat çekmek istemiştir' deniyor. Başbakan teröre dikkat çekmek için CHP'li belediyeler iftira etmekten başka bir yol bilmemekte midir? Soru bu kadar açıktır ve bu süreç artık hukuk zemininde devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler