YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp’li Nazlıaka’nın Basın Toplantısı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti’nin seçim barajının düşürülmesine yönelik çalışmasını, ”AB ülkelerine şu...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti’nin seçim barajının düşürülmesine yönelik çalışmasını, ”AB ülkelerine şu anda en yüksek seçim barajı yüzde 5 civarındadır. Onun için Türkiye’deki bu yüzde 10’luk seçim barajının bir an önce düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Nazlıaka, Türkiye’deki çocuklara yönelik cinsel suçlarla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Hükümetin çocuk cinsel istismarında üç maymunları oynadığını savunan Nazlıaka, 2012 rakamlarına göre Türkiye’de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze kalkışma suçunun işlendiğini, yılda ortalama 7 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını ifade etti. Çocuk Esirgeme Kurumu, Sosyal Hizmetler, Emniyet Çocuk Büroları, adli sicil bülteninden derlenen verilere göre son 20 yılda aile içinde birinci derece yakınları ve akrabalarının ensest istismarına uğrayan çocukların sayısının 350-400 bin olduğunu kaydeden Nazlıaka, Türkiye’nin; arama motoru Google’da 'çocuk pornosu' kelimesiyle en çok arama yapan ülke olduğunu söyledi. Nazlıaka, Adalet Bakanlığı’nın 2011 yılı verilerine göre İstanbul’da 486 tecavüz, 2 bin 488 çocuk istismarı, 2 bin 223 taciz davasını açıldığını kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in eleştiren Nazlıaka, “Sayın Fatma Şahin davalara müdahil olarak görevini ifa ettiğini sanıyor” dedi.

Nazlıaka, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin çocuk istismarının azaltılması için neler yapılması gerektiğine ilişkin sorusuna Nazlıaka, tecavüz olayının bireysele indirgenmemesini ve toplumsal bir sorun olarak çözülmesi gerektiğini ifade etti. Yargının son günlerde medyaya yansıyan ve tecavüzcülerin serbest bırakılmalarına ilişkin kararlarına dikkat çeken Nazlıaka, Türkiye’de yargıya güvenin kalmadığını, verilen yargı kararlarının tecavüzcüleri cesaretlendirdiğini söyledi.

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in polisin Gezi Parkı eylemlerinde aşırı güç kullanmadığına ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

“Polisin orantısız gücü her şeyden önce vicdanlarda yargılanmıştır. Vicdanlarda, insaniyet çerçevesinde değerlendirildiğinde kabul edilemez bulunmuştur. Oradaki insanlar kendileri için değil demokrasi için mücadele veren insanlardır. Oradaki insanlar pasif direnişçilerdir. Hatta öyle pasif direnişçilerdir ki arkadaşları taş atmaya kalktıkları zaman onun kolunu tutan direnişçilere rastladım ben. Elbette arada vandallar olmuştur. Bizler de bunları kınıyoruz. Bizlerde kamu malına zarar verenlerin cezalandırılması yönünde beyan veriyoruz. Ancak sokaklarda mücadeledir asıl demokrasi mücadelesi, polisin verdiği değil.”

AK Parti’nin seçim barajının düşürülmesine ilişkin hazırlık yaptığı yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Nazlıaka, “Biz en başından Türkiye’de seçim barajını çok yüksek olduğunu ve çoğunlukçu değil, çoğulcu bir sistemin var olması gerektiğini savunuyoruz. Onun için zaten seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi konusunda verdiğimiz bir kanun teklifi var. Bu kanun teklifi AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti maalesef. AB ülkelerine baktığımızda şu anda en yüksek seçim barajı yüzde 5 civarındadır. Onun için Türkiye’deki bu yüzde 10’luk seçim barajının bir an önce düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler